Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Aktivna udeležba na Smart Living Forumu v Avstriji

V četrtek, 14.11., je v Beljaku, v Avstriji potekal Smart Living Forum, katerega smo se aktivno udeležili z dvema poster prezentacijama. Dr. Simona Hvalič Touzery je predstavila preliminarne rezultate kvalitativne intervencijske študije o psiholoških izidih uporabe storitev teleoskrbe na družinske oskrbovalce starejših oseb. Dr. Katja Prevodnik pa je predstavila preliminarne rezultate intervencijske študije med bolniki s sladkorno boleznijo in/ali s povišanim krvnim tlakom, enega od slovenskih zdravstvenih domov.

22. november 2019 | Obvestila

Gostujoče predavanje Walterja R. Boot-a: The potential of video games to benefit older adults

V petek, 22. novembra 2019, vas vabimo na gostujoče predavanje Walterja R. Boot-a z naslovom "The potential of video games to benefit older adults". Predavanje bo potekalo v predavalnici FDV-28 med 9. in 10. uro. Dr. Boot je profesor psihologije na Florida State University, kjer deluje znotraj Centre for Research and Education on Aging and Technology Enhancement (CREATE).

19. november 2019 | Obvestila

Dr. Gregor Čehovin in dr. Katja Lozar Manfreda prejemnika ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019

Dr. Gregor Čehovin (CDI) je za znanstveni prispevek na področju anketne metodologije in metaanalize prejel priznanje »Odlični v znanosti 2019: Najvidnejši raziskovalni dosežki v navdih mlajši generaciji« na področju družboslovja in humanistike. Priznanja Odlični v znanosti bo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) podelila v sklopu dogodka »Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost«, ki bo potekal v torek, 19. 11. 2019, v Grand hotelu Union.

15. november 2019 | Obvestila

Akademski obisk dr. Vesne Dolničar v Avstriji

Dr. Vesna Dolničar je bila med avgustom in oktobrom 2019 na 3-mesečnem akademskem obisku na Univerzi za aplikativne znanosti na Avstrijskem Koroškem. Obisk se je odvil v okviru projekta COOP4HEALTHCARE. Dne 6. avgusta 2019 je bila gostja prvega skupnega srečanja v Celovcu, kjer so v sodelovanju s partnerji pripravili spoznavne predstavitve ter izdelali podrobnejši načrt za sodelovanje in delo v teh treh mesecih.

14. november 2019 | Obvestila

Vabilo na mednarodno konferenco #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti

V okviru mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami in ob zaključku projekta Odklikni!, ki ga sofinancira EU, vljudno vabljeni na mednarodno konferenco #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti. Namen dogodka je predstavitev rezultatov projekta Odklikni!, seznanitev s tekočimi dejavnostmi na področju preprečevanja spletnega nasilja, izmenjava izkušenj in znanj ter razprava o možnih rešitvah z namenom omogočanja varnega interneta za vse uporabnice in uporabnike.

13. november 2019 | Obvestila

Objavljen nov članek v IEEE Access

Mobilne in vseprisotne tehnologije predstavljajo veliko priložnost za pospešeno vključevanje starejših odraslih v digitalno družbo. Kljub temu pa številne pametne tehnologije zahtevajo visoko raven digitalne pismenosti in spretnosti, da bi bile v celoti uporabne za končne uporabnike. Za preučevanje in oblikovanje učinkovitih ukrepov, katerih namen je povečati vključenost starejših odraslih s pametnimi in mobilnimi tehnologijami, so potrebne veljavne merske lestvice za ocenjevanje uporabnikovih sposobnosti.

08. november 2019 | Publikacije

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica se je udeležila delavnice CREATE v New Yorku

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, ki se je v mesecu oktobru 2019 pridružila Centru za družboslovno informatiko, se je udeležila delavnice CREATE “Designing for Older Adults”. Delavnica je potekala na Well Cornell Medicine - Center on Aging and Behavioral Research, 21. in 22. oktobra 2019.

08. november 2019 | Obvestila

V Ljubljani smo gostili srečanje omrežja Insafe

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, del projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko (CDI), je 23. in 24. oktobra gostila več kot devetdeset članov omrežja Insafe iz vse Evrope, ki se ukvarjajo z ozaveščanjem o varni rabi interneta. Glavna tema srečanja je bila umetna inteligenca.

06. november 2019 | Obvestila

Dr. Gregor Čehovin se je udeležil bilateralnega srečanja z izraelskimi partnerji na temo digitalne transformacije kvantitativnega zbiranja podatkov

Dr. Gregor Čehovin (CDI) se je udeležil bilateralnega srečanja od 27. do 29. oktobra 2019 v Haifi v Izraelu z namenom sodelovanja pri bilateralnem projektu "Digitalna transformacija kvantitativnega zbiranja podatkov v družboslovnem raziskovanju: Združevanje anketnih podatkov, masovnih podatkov in parapodatkov z namenom proučevanja družbenega vedenja". Srečanje je potekalo med Centrom za družboslovno informatiko (CDI) in The Samuel Neaman Institute for National Policy Research (SNI), Technion-Israel Institute of Technology, Izrael.

04. november 2019 | Obvestila

Vabilo na predavanje z naslovom "Metodološki izzivi merjenja inovacijskih aktivnosti mikro podjetij"

V torek, 29. oktobra 2019 bo dr. Ana Slavec (InnoRenew CoE), nekdanja mlada raziskovalka in doktorska študentka na Centru za družboslovno informatiko (CDI), na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI) izvedla predavanje z naslovom "Metodološki izzivi merjenja inovacijskih aktivnosti mikro podjetij".

23. oktober 2019 | Obvestila