Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Na FDV že osmič potekal Dan spletnega anketiranja (DSA19)

Na CDI je 25.9.2019 že osmič potekal Dan spletnega anketiranja (DSA). Dogodek je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA. Program se je začel s kratkim pregledom trendov na področju spletnih anket in razvoja orodja 1KA, ki ga je podal prof. dr. Vasja Vehovar. V nadaljevanju smo gostili največjega poznavalca spletnih anket, dr. Mick Couper-ja (Univerza v Michiganu, ZDA), ki je predstavil izzive mobilnih anket in odgovarjal na vprašanja. V drugem delu so sledili vzporedni seminarji za različne segmente uporabnikov orodja 1KA.

26. september 2019 | Obvestila

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2019 s prof. Mickom Couperjem

Na UL Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (CDI) je 23. septembra 2019, od 9.00 do 12.00, potekal tradicionalni letni Posvet o kombiniranih anketah. Posvet, na katerem sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izmenjujejo izkušnje s področja spletnih in kombiniranih anket, je potekal kot seminar z naslovom »Transition to online surveys: Opportunities and challenges«. Izvedel ga je vodilni raziskovalec spletnih anket, prof. Mick Couper (University of Michigan, ZDA).

24. september 2019 | Obvestila

Srečanje partnerjev projekta CYBERSAFE

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, se je 16. in 17. septembra udeležila srečanja partnerjev projekta CYBERSAFE. Na srečanju, ki je potekalo v nizozemskem Laidnu, so udeleženci iz UL FDV in University of Tartu razpravljali o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti, o katerem bo novembra objavljeno poročilo.

19. september 2019 | Obvestila

9. posvet E-zlorabe otrok: Pri E-zlorabah je ključna množična preventiva

Na Fakulteti za družbene vede je 17. septembra 2019 potekal deveti posvet na temo zlorab otrok na internetu. Organizatorji posveta prijavna točka Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, so ponovno zabeležili velik interes strokovne javnosti za obravnavo te problematike.

18. september 2019 | Obvestila

Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon ALUMNIJA FDV DI

Družboslovni informatiki mislimo dobro, še bolje pa, če smo skupaj! V luči pomanjkanja združevalnih dogodkov smo se na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo odločili, da organiziramo vseobsegajoče srečanje družboslovnih informatikov in informatičark. V prvi vrsti gre za neformalno druženje, grajenje socialnega kapitala, obujanje spominov, deljenje izkušenj. Srečanje se bo začelo 26. septembra 2019 ob 17. uri v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

11. september 2019 | Obvestila

Posvet o kombiniranih anketah 2019

Posvet o kombiniranih anketah, na katerem sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izmenjujejo izkušnje s področja spletnih in kombiniranih anket. Posvet bo tokrat potekal kot seminar z naslovom »Transition to online surveys: Opportunities and challenges«. Izvedel ga bo vodilni raziskovalec spletnih anket, prof. Mick Couper (University of Michigan, ZDA).

03. september 2019 | Obvestila

Dan spletnega anketiranja 2019

Na Univerzi v Ljubljani Fakulteti za družbene vede bo potekalo že osmo strokovno srečanje Dan spletnega anketiranja, ki bo v sredo, 25. 9. 2019, 9.00-12.30. Dogodek organizira Center za družboslovno informatiko. Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se srečujejo s spletnim zajemom podatkov (npr. pri poučevanju, raziskovanju, evalvacijah, prijavah in administrativnih procesih). Posebej je namenjen tudi uporabnikom orodja 1KA.

03. september 2019 | Obvestila

Drugi športni dan članov Centra za družboslovno informatiko

Konec meseca avgusta smo člani Centra za družboslovno informatiko imeli drugi tradicionalni športni dan. Tokrat smo si za naš cilj izbrali planino Vogar. Na izlet smo se odpravili v petek, 30. avgusta. Na izhodiščni točki v Stari Fužini pri Bohinjskem jezeru nas je pričakalo sonce. Od tam smo se podali na dobro ura hoje do Kosijevega doma. Ob povratku s planine Vogar smo si ogledali še Hudičev most v Stari Fužini.

02. september 2019 | Obvestila

9. posvet E-zlorabe otrok

Spletno oko, točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo 9. posvet E-zlorabe otrok, ki bo v torek, 17. septembra 2019, v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede, s pričetkom ob 9. uri.

28. avgust 2019 | Obvestila

Nov znanstveni članek »Oblike in dejavniki dostopa do interneta v Sloveniji«

Doc. dr. Darja Grošelj, je v soavtorstvu z asist. Miho Matjašičem v reviji Teorija in praksa objavila članek z naslovom »Oblike in dejavniki dostopa do interneta v Sloveniji«. Objavljeni članek z navezavo na teorijo digitalne neenakosti raziskuje oblike dostopa do interneta med slovenskimi uporabniki interneta ter dejavnike, ki vplivajo na posvajanje in pogostost rabe različnih oblik dostopa.

31. julij 2019 | Publikacije