Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Sodelovanje

Za obdobje:

[Javno preizkusno predavanje] Dr. Simona HVALIČ TOUZERY - Razumevanje starosti in starizem v sodobni družbi

Obveščamo vas, da bo imela dr. Simona HVALIČ TOUZERY javno preizkusno predavanje v postopku izvolitve v naziv docentka za področje sociologije, v četrtek, 17. maj 2018, ob 9.00 uri, na Fakulteti za družbene vede UL, predavalnica št. 17. Dr. Hvalič Touzery je na UL, Fakulteti za družbene vede zaposlena od oktobra 2017 in je članica Centra za družboslovno informatiko.

16. maj 2018 | Obvestila

Vabilo na gostujoče predavanje doc. dr. Biance C. Reisdorf o vlogi spletnih iskalnikov v demokratičnih procesih

Vabljeni na gostujoče predavanje o družbenih implikacijah spletnih iskalnikov z vidika oblikovanja političnega mnenja posameznika, ki ga bo izvedla doc. dr. Bianca C. Reisdorf (Department of Media and Information and Quello Center, Michigan State University). Predavanje bo potekalo pri predmetu Internet v vsakdanjem življenju v sredo, 23. maja 2018, od 8.30 do 10.00 v predavalnici FDV-13.

15. maj 2018 | Obvestila

Vesna Dolničar se je udeležila 11. svetovne ISG konference

Dr. Vesna Dolničar se je udeležila 11. svetovne gerontehnološke konference, ki jo organizira mednarodno gerontehnološko združenje ISG. Letošnja konferenca je med 7. in 11. majem potekala v St. Petersburgu na Floridi (ZDA), na njej pa so se srečali svetovno priznani strokovnjaki iz področja gerontehnologije, ki so svoje delo predstavili na številnih predavanjih, simpozijih in delavnicah, ter v člankih in na posterjih.

10. maj 2018 | Obvestila

Raziskovalci CDI so v sklopu 24. NCG organizirali razpravo o IKT in staranju

Raziskovalci CDI so v sklopu dogodka 24th Nordic Congress of Gerontology, ki je med 2. in 4. majem 2018 potekal v Oslu na Norveškem, organizirali tematsko razpravo. Razprava z naslovom »Stopnje digitalne vključenosti v poznem življenjskem obdobju: večkulturna perspektiva« je podala nov vpogled v medsebojen odnos med različnimi vidiki staranja in njihovo povezavo z (ne)uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v poznem življenjskem obdobju.

09. maj 2018 | Obvestila

EU v luči statističnih podatkov

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo in Center za družboslovno infromatiko sta v okviru dogodkov Tedna Evrope na FDV gostila predavatelje Statističnega urada RS. Na izjemno zanimivem predavanju so študentom pri predmetu Statistika skozi kviz predstavili nekaj uradnih statističnih podatkov o življenju v Evropi, ob tem pa tudi, kako deluje evropski statistični sistem in znotraj njega nacionalni statistični uradi, kot je SURS.

09. maj 2018 | Obvestila

Vabljena predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka (ZPID, Univerza v Trieru)

Med 25. in 26. aprilom so Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo ter Center za družboslovno informatiko (CDI) gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka, direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information (Trier, Nemčija) in profesorja na Univerzi v Trieru.

08. maj 2018 | Obvestila

Začetek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji"

V sredini aprila je potekal uvodni sestanek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji", ki ga koordinira Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, partnerja v projektu pa sta Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut. Vodja projekta je dr. Vasja Vehovar.

20. april 2018 | Obvestila

Dr. Darja Grošelj je objavila poglavje v monografiji Social Inclusion and Usability of ICT-Enabled Services

Dr. Darja Grošelj, članica Centra za družboslovno informatiko, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, je v soavtorstvu z dr. Bianco C. Reisdorf v monografiji Social Inclusion and Usability of ICT-Enabled Services objavila poglavje z naslovom »Digital Divides, Usability, and Social Inclusion: Evidence From the Field of E-Services in the United Kingdom«.

18. april 2018 | Obvestila

Najnovejše znanstvene objave članov CDI

Člana Centra za družboslovno informatiko (CDI), izr. prof. dr. Vesna Dolničar in doc. dr. Andraž Petrovčič, sta soavtorja štirih izvirnih znanstvenih člankov, ki so bili 2017 in 2018 objavljeni v treh uglednih revijah (Computers in human behavior, International journal of human-computer interaction in Telematics and informatics) in enega poglavja v zborniku, objavljenega letos, pri ugledni založbi Routledge. Med soavtorji prispevkov sta tudi člana CDI asist. dr. Darja Grošelj in znanstveni sodelavec dr. Sakari Taipale.

16. april 2018 | Obvestila

Predstavitev možnosti udeležbe na brezplačnem pilotnem izobraževanju Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko vabi študente zadnjih letnikov dodiplomskega študija na predstavitev možnosti udeležbe na brezplačnem pilotnem izobraževanju Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov, ki se bo izvajal v šolskem letu 2018/2019 v okviru Projekt Exellence-in-ReSTI, ki naslavlja prioritete transnacionalnega programa Interreg Danube za inovativno, okolju prijazno, povezovalno, družbeno in kulturno odgovorno podonavsko regijo.

13. april 2018 | Obvestila