Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Sodelovanje

Za obdobje:

Sodelovanje na okrogli mizi projekta PPI2INNOVATE

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Vesna Dolničar, je sodelovala na okrogli mizi na temo planiranja javnega naročanja inovativnih rešitev na področju zdravja, energije in IKT, ki je v okviru projekta Interreg Central Europe PPI2Innovate potekala v četrtek, 22. novembra, v Ljubljani.

11. december 2018 | Obvestila

Drugo srečanje partnerjev projekta COOP4HEALTHCARE

Člana Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Mojca Šetinc in Tomaž Burnik, sta se v petek, 23. novembra, udeležila drugega srečanja partnerjev projekta Interreg V-A Slovenija-Avstrija COOP4HEALTHCARE (Cross-sectoral Alliances for Smart Healthcare Solutions), ki je potekalo v avstrijskem mestu Pinkafeld.

04. december 2018 | Obvestila

Sodelovanje na kongresu MI'2018

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Vesna Dolničar, je sodelovala na kongresu Slovenskega društva medicinske informatike, MI'18, ki je med 14. in 16. novembrom potekal v Zrečah. Vesna Dolničar je sodelovala na okrogli mizi z naslovom »Oskrba kroničnih bolnikov, zdravje in oskrba na daljavo, implantibilne naprave«, ki je potekala v sredo, 14. novembra, popoldan.

27. november 2018 | Obvestila

Uvodno srečanje projekta CoE AgeCare v mestu Jyväskylä na Finskem

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani dr. Simona Hvalič Touzery se je udeležila uvodnega srečanja projekta Centre of Excellence in Research on Ageing and Care (CoE AgeCare), ki je potekal od 29. do 31. oktobra 2018 v mestu Jyväskylä na Finskem.

06. november 2018 | Obvestila

Delovno srečanje projekta i-evAALution na Dunaju

Na Dunaju je od 24. do 25. oktobra potekalo delovno srečanje devetih projektnih partnerjev v okviru mednarodnega AAL projekta i-evAALution, katerega namen je omogočiti dostop do inovativnih "rešitev podpore iz okolja pri samostojnem življenju, ki temeljijo na informacijsko komunikacijskih tehnologijah - IKT (AAL)" ter pilotno testiranje na velikem vzorcu.

26. oktober 2018 | Obvestila

Obiskal nas je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar

Minister za notranje zadeve, Boštjan Poklukar, je 18. oktobra 2018 na vabilo prijavne točke Spletno oko in Centra za varnejši internet obiskal UL, Fakulteto za družbene vede, kjer se izvaja omenjeni projekt. Sestanka se je udeležil tudi direktor Uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav.

25. oktober 2018 | Obvestila

Obisk in gostujoče predavanje prof. Neila Charnessa (Florida State University)

Center za družboslovno informatiko (CDI) UL, Fakultete za družbene vede je gostil prof. Neila Charnessa s Florida State University, ZDA. Profesor Charness je med 11. in 13. oktobrom 2018 obiskal CDI v okviru dvostranskega mednarodnega projekta, ki ga je financirala Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije s ciljem oblikovanja merilnih instrumentov in rešitev za usposabljanje z namenom izboljšanja digitalnih veščin in tehnološkega znanja v kontekstu sprejetja storitev podpore iz okolja za samostojno življenje na mobilnih aplikacijah.

19. oktober 2018 | Obvestila

Dr. Simona Hvalič Touzery izvoljena v naziv docentke za področje sociologije

Na petnajsti seji Senata UL FDV, ki je potekala 8. oktobra 2018, je bila raziskovalka Centra za družboslovno informatiko, dr. Simona Hvalič Touzery, izvoljena v naziv docentke za področje sociologije. Dr. Hvalič Touzery je na UL, Fakulteti za družbene vede zaposlena od oktobra 2017, kjer sodeluje v projektih usmerjenih v IKT rešitve za starejše ljudi in neformalne oskrbovalce.

11. oktober 2018 | Obvestila

O projektu Odklikni! v oddaji Glasovi svetov na Radiu ARS

V oddaji Glasovi svetov na Radiu ARS so gostje dr. Barbara Brečko (UL FDV), mag. Maruša Gortnar (MDDSZ), Katja Koren Ošljak (Codeweek) in Vinko Stojnšek (Policija) predstavili nekaj rezultatov raziskave izvedene v okviru projekta. Govorili so o tem, kaj vse je spletno nasilje, kaj so vzroki zanj, zakaj so žrtve po večini dekleta in kako ga preprečiti – katere so strategije in cilji kampanje Odklikni!.

09. oktober 2018 | Obvestila

Šesti EEPE dogodek projekta ITHACA

3. in 4. oktobra je v Ljubljani potekal šesti izmed devetih Exchange of Experience and Peer Evaluation (EEPE) dogodkov pri projektu Interreg Europe ITHACA, ki ga je gostila slovenska partnerka pri projektu, Univerza v Ljubljani. Dogodek so organizirali člani Centra za družboslovno informatiko, Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Vesna Dolničar (vodja projekta na UL), Mojca Šetinc, Tomaž Burnik in doc. dr. Simona Hvalič Touzery. V organizacijo dogodka so bili aktivno vključeni tudi dr. Drago Rudel (MKS d.o.o.), Vesna Stanić (AS) in Gregor Cuzak (ECHAlliance).

08. oktober 2018 | Obvestila