Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Znanstveni članek: Vpliv značilnosti aspiracijskih referentov na proces prisvajanja novosti

Avtorici Lina Gorjup in doc. dr. Urška Tuškej Lovšin v prispevku preučita, kako različne značilnosti aspiracisjkih referentov, kot so zvezdniki, spletni vplivneži in strokovnjaki, vplivajo na oblikovanje porabnikovih stališč do novosti ter posledično na namero za njihovo prisvojitev.

22. december 2023 | Publikacije

Znanstveni članek: Vpliv skladnosti zaznane podobe znamke in porabnika na identifikacijo porabnika s trajnostnimi modnimi znamkami

Vzpostavljanje dolgoročnih odnosov s porabniki je pomemben cilj podjetij, ki ponujajo trajnostne modne izdelke. Zato je izredno pomembno vedeti, kaj povečuje verjetnost, da se bodo porabniki odločili za izbiro trajnostne modne znamke.

22. december 2023 | Publikacije

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Telematics and Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič so v eni najprestižnejših revij s področja družboslovne informatike, Telematics and Informatics, objavili izvirni znanstveni članek »Systematic review of survey scales measuring information privacy concerns on social network sites«.

10. oktober 2023 | Obvestila, Publikacije

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Electronic Commerce Research and Applications

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič so v sodelovanju s prof. dr. Michaelom Bosnjakom v reviji Electronic Commerce Research and Applications objavili izvirni znanstveni članek »Privacy concerns and self-efficacy in e-commerce: Testing an extended APCO model in a prototypical EU country«.

18. julij 2023 | Obvestila, Publikacije

Monografija: Uporabljati ali ne uporabjlati #OstaniZdrav

​Pri Založbi FDV je doc. dr. Marina Trkman, članica Centra za družboslovno informatiko, objavila znanstveno monografijo, ki obravnava področje skrbi posameznikov za preventivno zdravje družbe.

01. februar 2023 | Obvestila, Publikacije

Znanstveni članek: Izzivi uporabe neverjetnostnih spletnih panelov v družboslovnem raziskovanju

Avtorja prof. dr. Vasja Vehovar in asist. dr. Gregor Čehovin, člana Centra za družboslovno informatko, v članku pregledata evalvacije neverjetnostnih spletnih panelov, ilustrirata tipične težave, ki pri tem nastajajo, ter predstavita smernice za presojo o njihovi uporabi.

16. januar 2023 | Publikacije

Znanstevni članek: Reported User-Generated Online Hate Speech: The Ecosystem, Frames, and Ideologies

Dr. Iztok Šori (Mirovni inštitut) in dr. Vasja Vehovar (Center za družboslovno informatiko) s svojim novim znanstvenim prispevkom opozarjata na širjenje sovražnega govora, ki ogroža zdravje demokracije in medijskih sistemov sodobne družbe.

16. januar 2023 | Publikacije