Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vloga posredne rabe interneta v odnosu do internetnih veščin, rab in rezultatov

Raziskovalna skupina Centra za družboslovno informatiko (CDI), ki jo sestavljajo doc. dr. Andraž Petrovčič, dr. Katja Prevodnik in doc. dr. Darja Grošelj so v sodelovanju z dr. Bianco C. Reisdorf (Univerza v Severni Karolini, ZDA) v reviji Computers in Human Behavior objavili članek z naslovom »The role of proxy internet use in sequential pathways of digital exclusion: An empirical test of a conceptual model«.

16. november 2021 | Publikacije

Dr. Barbara N. Brečko je objavila članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Barbara N. Brečko, članica Centra za za družboslovno informatiko, in dr. Tanja Oblak Črnič, članica Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja, sta v reviji Information, Communication & Society objavili članek z naslovom »Enhancing sociality, self-presentation, and play: a case study of digital scenarios among schoolchildren in an epidemic context«.

12. november 2021 | Publikacije

Dr. Darja Grošelj je objavila članek v reviji Journal of Computer-Mediated Communication

Dr. Darja Grošelj, članica Centra za družboslovno informatiko, FDV UL, je v¸reviji Journal of Computer-Mediated Communication objavila članek z naslovom Re-domestication of Internet Technologies: Digital Exclusion or Digital Choice?. Članek proučuje različne oblike dostopa do interneta ter spreminjajoč odnos do različnih internetnih tehnologij v procesu, ko uporabniki posvajajo nove tehnologije.

12. november 2021 | Publikacije

Članice CDI objavile članek v reviji Teorija in praksa

Dr. Simona Hvalič Touzery, Kaja Smole Orehek in dr. Vesna Dolničar, članice Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Teorjia in praksa objavile članek z naslovom »Proučevanje recipročnosti v dojemanju teleoskrbe znotraj diad neformalnih oskrbovalcev in starejših oseb«.

11. november 2021 | Publikacije

Natalija Rebrica objavila članek v strokovno-znanstveni reviji Akademija MM

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, članica Centra za družboslovno informatiko s Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, je v soavtorstvu z dr. Uršo Golob Podnar v reviji Akademija MM objavila izvirni znanstveni članek z naslovom »Vpliv vključenosti porabnikov na spletnih družbenih profilih znamk na stališča do znamke, priporočila in nakupno namero«.

01. oktober 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko, je v soavtorstvu z Riitto Hänninen, Lauro Pajula in Viivi Korpela v reviji Information, Communication & Society objavil članek z naslovom »Individual and shared digital repertoires – older adults managing digital services«.

04. avgust 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Technology in Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko in programa Internetno raziskovanje, je v reviji Technology in Society objavil članek z naslovom »Heterogeneity of traditional and digital media use among older adults: A six-country comparison«.

13. julij 2021 | Publikacije

Bartol, Vehovar in Petrovčič so objavili članek v reviji Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič, člani Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Informatics objavili članek z naslovom Should We Be Concerned about How Information Privacy Concerns Are Measured in Online Contexts? A Systematic Review of Survey Scale Development Studies. V članku avtorji predstavijo rezultate sistematičnega pregleda anketnih merskih inštrumentov za merjenje skrbi za informacijsko zasebnost.

17. maj 2021 | Publikacije

Monografija »Web Survey Methodology« je prosto dostopna

Leta 2015 je pri založbi Sage izšla monografija z naslovom »Web Survey Methodology«. Avtorji monografije so dr. Mario Callegaro iz Googla dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar iz UL, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko. Gre za vodilno monografijo s področja metodologije spletnega anketiranja, ki je od februarja 2021 tudi prosto dostopna v PDF in EPUB3 formatu.

09. marec 2021 | Publikacije

Dr. Barbara Brečko objavila dva članka v posebni številki Teorija in praksa

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, je kot soavtorica objavila dva članka v posebni številki revije Teorija in praksa. Prvi članek je napisala v soavtorstvu z dr. Tanjo Oblak Črnič, drugega pa z mag. Mašo Kolenbrand in dr. Tanjo Oblak Črnič.

22. februar 2021 | Publikacije