Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Člani CDI objavili pregled razvoja družboslovne informatike v reviji The Information Society

Dr. Vasja Vehovar, dr. Zdenek Smutny in Jošt Bartol so v reviji The Information Society objavili znanstveni članek z naslovom »Evolution of social informatics: Publications, research, and educational activities«. Avtorji v članku predstavijo obširen pregled znanstvenih aktivnosti povezanih z (angleškim) pojmom družboslovne informatike (tj. social informatics).

02. avgust 2022 | Publikacije

Nov članek o posredni uporabi interneta v reviji The Information Society

Skupina raziskovalcev Centra za družboslovno informatiko (dr. Darja Grošelj, dr. Andraž Petrovčič, dr. Vesna Dolničar) je v sodelovanju z dr. Bianco C. Reisdorf z Univerze Severne Karoline v reviji The Information Society objavila raziskavo, v kateri je preučevala spremembe v dejavnikih, ki določajo aktivacijo uporabe interneta prek posrednikov skozi čas.

10. junij 2022 | Publikacije

Nova znanstvena publikacija o dejavnikih, ki vplivajo na sprejemanje pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe s strani neformalnih oskrbovalcev v fazi pred uvedbo in po njej

Doc. dr. Hvalič Touzery Simona, izr. prof. dr. Dolničar Vesna in dr. Prevodnik Katja (Center za družboslovno informatiko) so v reviji Health and Social Care in the Community objavile znanstveni članek z naslovom "Factors influencing informal carers' acceptance of assistive telecare systems in the pre- and post-implementation phase: A scoping study". Članek je na voljo v odprtem dostopu pri založbi Wiley.

20. maj 2022 | Publikacije

Nov znanstveni članek o sprejemanju in uporabi storitev e-oskrbe na domu med oskrbovanci in neformalnimi oskrbovalci

Dr. Matic Kavčič (Center za preučevanje družbene blaginje), dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar (Center za družboslovno informatiko) so v reviji International Journal of Human-Computer Interaction objavili članek z naslovom “Model of acceptance and use of market-ready home-based e-Care services: A quality study with care receivers and informal caregivers”.

17. maj 2022 | Publikacije

Posebna izdaja revije Acta Informatica Pragensia, glavni urednik dr. Vasja Vehovar

Dr. Vasja Vehovar, predstojnik Centra za družboslovno informatiko, je kot glavni urednik, poleg Zdenek Smutny, Prague University of Economics and Business, in Alice R. Robbin, Indiana University, uredil posebno številko revije Acta Informatica Pragensia z naslovom »Perspectives of Social Informatics«; uredniški uvodnik ima naslov »What is Social Informatics from an International Perspective?«

18. februar 2022 | Publikacije

Nov znanstveni članek “Item Nonresponse in Web Versus Other Survey Modes: A Systematic Review and Meta-Analysis”

Dr. Gregor Čehovin, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda (Center za družboslovno informatiko) in prof. dr. Michael Bosnjak (Inštitut Roberta Kocha in Univerza v Trierju) so objavili znanstveni članek z naslovom “Item Nonresponse in Web Versus Other Survey Modes: A Systematic Review and Meta-Analysis”.

10. februar 2022 | Publikacije

Člani CDI objavili članek v reviji Teorija in praksa

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič, člani Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Teorija in praksa objavili pregledni znanstveni članek z naslovom »Skrb za informacijsko zasebnost na internetu: Konceptualna izhodišča in raziskovalni izzivi«.

07. januar 2022 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v International Journal of Social Robotics

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko, je objavil članek v reviji International Journal of Social Robotics. V članki z naslovom »Positive Turn in Elder-Care Workers’ Views Toward Telecare Robots« so predstavljeni podatki ankete izvedene 2020 med finskimi delavci, ki negujejo starejše.

23. december 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil poglavje v monografski publikaciji

Dr. Sakari Taipale, z Univerze v Jyväskyli in član Centra za družboslovno informatiko na UL Fakulteti za družbene vede, je v monografiji z naslovom »Digital transformations in care for older people« avtoric Agnete Meldgaard Hansen in Sidsel Lond Grosen objavil znanstveni prispevek z naslovom »Digital skills and application use among Finnish home care workers in the eldercare sector«.

20. december 2021 | Publikacije

Dr. Vasja Vehovar in dr. Dejan Jontes sta objavila članek v reviji Acta Informatica Pragensia

Dr. Vasja Vehovar, član Centra za družboslovno informatiko, in dr. Dejan Jontes, s Centra za družboslovnoterminološko in publicistično raziskovanje, sta v reviji Acta Informatica Pragensia objavila članek z naslovom »Hateful and Other Negative Communication in Online Commenting Environments: Content, Structure and Targets«.

07. december 2021 | Publikacije