Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Natalija Rebrica objavila članek v strokovno-znanstveni reviji Akademija MM

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, članica Centra za družboslovno informatiko s Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, je v soavtorstvu z dr. Uršo Golob Podnar v reviji Akademija MM objavila izvirni znanstveni članek z naslovom »Vpliv vključenosti porabnikov na spletnih družbenih profilih znamk na stališča do znamke, priporočila in nakupno namero«.

01. oktober 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko, je v soavtorstvu z Riitto Hänninen, Lauro Pajula in Viivi Korpela v reviji Information, Communication & Society objavil članek z naslovom »Individual and shared digital repertoires – older adults managing digital services«.

04. avgust 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Technology in Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko in programa Internetno raziskovanje, je v reviji Technology in Society objavil članek z naslovom »Heterogeneity of traditional and digital media use among older adults: A six-country comparison«.

13. julij 2021 | Publikacije

Bartol, Vehovar in Petrovčič so objavili članek v reviji Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič, člani Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Informatics objavili članek z naslovom Should We Be Concerned about How Information Privacy Concerns Are Measured in Online Contexts? A Systematic Review of Survey Scale Development Studies. V članku avtorji predstavijo rezultate sistematičnega pregleda anketnih merskih inštrumentov za merjenje skrbi za informacijsko zasebnost.

17. maj 2021 | Publikacije

Monografija »Web Survey Methodology« je prosto dostopna

Leta 2015 je pri založbi Sage izšla monografija z naslovom »Web Survey Methodology«. Avtorji monografije so dr. Mario Callegaro iz Googla dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar iz UL, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko. Gre za vodilno monografijo s področja metodologije spletnega anketiranja, ki je od februarja 2021 tudi prosto dostopna v PDF in EPUB3 formatu.

09. marec 2021 | Publikacije

Dr. Barbara Brečko objavila dva članka v posebni številki Teorija in praksa

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, je kot soavtorica objavila dva članka v posebni številki revije Teorija in praksa. Prvi članek je napisala v soavtorstvu z dr. Tanjo Oblak Črnič, drugega pa z mag. Mašo Kolenbrand in dr. Tanjo Oblak Črnič.

22. februar 2021 | Publikacije

Objavljen članek v reviji The Information Society

Sodelavci Centra za družboslovno informatiko so objavili članek z naslovom »Measuring internet skills in a general population: A large-scale validation of the short Internet Skills Scale in Slovenia«. Prispevek predstavi validacijo anketne lestvice »Internet Skills Scale« (slov. Lestvica internetnih veščin) na podatkih iz Slovenije, s katero potrdili, da lestvica izkazuje ustrezno interno, diskriminanto in kriterijsko veljavnost.

20. januar 2021 | Publikacije

Vasja Vehovar je soavtor znanstvenega članka objavljenega v reviji Clinical Microbiology and Infection

Dr. Vasja Vehovar, član Centra za družboslovno informatiko, je sodeloval v prvi vse-nacionalni raziskavi, kjer so z uporabo verjetnostnega vzorčenja ocenili aktivne hude akutne okužbe dihal s koronavirusom SARS-CoV-2 in vzporedno spremljali celotno kohorto naslednjih 6 mesecev. Na podlagi raziskave so v znanstveni reviji Clinical Microbiology and Infection objavili članek z naslovom “Low prevalence of active COVID-19 in Slovenia: a nationwide population study of a probability-based sample”.

15. december 2020 | Publikacije

Dr. Simona Hvalič Touzery je objavila članek v znanstveni reviji Human Systems Management

Dr. Simona Hvalič Touzery, članica Centra za družboslovno informatiko UL FDV, je v soavtorstvu z dr. Brigito Skela-Savič in dr. Sanelo Pivač s Fakultete za zdravstvo Angele Boškin ter dr. Katarino Babnik s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v reviji Human Systems Management objavila članek z naslovom Measuring individual and work-related correlates of employees well-being with a short form of the psychological general well-being index : a pilot validation study in Slovenia.

16. november 2020 | Publikacije

Članek o družbeno nesprejemljivem diskurzu na Facebookovih straneh novičarskih portalov

Dr. Vasja Vehovar, član Centra za družboslovno informatiko, je v sodelovanju z Blažem Povžem, dr. Darjo Fišer, dr. Nikolom Ljubešićem, Ajdo Šulc in dr. Dejanom Jontesom v reviji Teorija in praksa objavil članek z naslovom »Družbeno nesprejemljivi diskurz na Facebookovih straneh novičarskih portalov«.

07. julij 2020 | Publikacije