Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Za obdobje:

Anđela Đorđević in Rok Zupančič sta se udeležila Brownbag seminarja v sklopu graškega Centra za jugovzhodno Evropo

mag. Anđela Đorđević in izr. prof. dr. Rok Zupančič sta se 20. junija 2023 udeležila Brownbag seminarja v sklopu graškega Centra za jugovzhodno Evropo.

18. julij 2023 | Anksioznost miru

Projekt anksioznost miru v reviji Bloomberg Adria

Vodja raziskovalnega projekta, izr. prof. dr. Rok Zupančič, in član projekta doc. dr. Faris Kočan, sta skupaj s študentom Fakultete za družbene vede Luko Radičevićem pripravila prispevek za revijo Bloomberg Adria na temo pokonfliktnih tesnobnosti.

17. julij 2023 | Anksioznost miru

Monografija Military Families' Health & Well-being je našla prostor tudi v Natovi knjižnici.

Monografija Military Families' Health & Well-being je našla prostor tudi v Natovi knjižnici.

24. maj 2023 | Obvestila, Vojaške družine

REFERENCES /LITERATURA

Literatura / Resources

17. maj 2023 | Obvestila

Faris Kočan in Rok Zupančič sta se udeležila Brownbag seminarja v sklopu graškega Centra za jugovzhodno Evropo

Doc. dr. Faris Kočan in izr. prof. dr. Rok Zupančič sta se 16. maja 2023 udeležila Brownbag seminarja v sklopu graškega Centra za jugovzhodno Evropo.

16. maj 2023 | Obvestila, Anksioznost miru

V oddaji Intelekta o rezultatih projekta

V oddaji Intelekta na prvem programu radia Slovenija smo predstavile naš doprinos k znanosti ter tudi širše družbene učinke raziskovalnih spoznanj.

10. januar 2023 | Vojaške družine

Projekt anksioznost miru predstavljen na konferenci Mreže za spravo

Projekt Anksioznost miru je bil deležen pozornosti v sklopu petnajstega Foruma za tranzicijsko pravičnost v postjugoslovanskih državah pod naslovom 'Sprava nima alternative', ki ga je organizirala Mreža za spravo (REKOM) v obdobju med 12. in 14. decembrom 2022. Projekt je predstavil vodja projekta, izr. prof. dr. Rok Zupančič.

30. december 2022 | Anksioznost miru

Projekt anksioznost miru v sobotni prilogi časnika Delo

Novinar časnika Delo g. Novica Mihajlović je za sobotno prilogo dela pripravil kolumno na temo medetničnih odnosov v kontekstu evropske integracije Zahodnega Balkana.

17. december 2022 | Anksioznost miru

Srbska izpostava BBC pripravila reportažo o Baljvinah s pomočjo vodje projekta dr. Roka Zupančiča

Srbska izpostava BBC je pripravila daljšo reportažo o Baljvinah. Gre za vas, ki se nahaja v središču raziskovalne pozornosti projekta Anksioznost miru pod vodstvom izr. prof. dr. Roka Zupančiča. Slednji je v daljšem intervjuju z novinarjem BBC, gospodom Grujico Andrićem, spregovoril o različnih vidikih fenomena Baljvin, vključno z vprašanjem razumevanja dejavnikov, ki so botrovali k temu, da v vasi tekom bosanske vojne (1992–1995) ni bilo oboroženega spopada.

13. oktober 2022 | Anksioznost miru

ZNANSTVENA MONOGRAFIJA: Socialnoekološki modeli zdravja: Pripadniki in pripadnice vojaške organzacije ter njhove družine

Pri založbi FDV je izšla monografija Socialnoekološki modeli zdravja: Pripadniki in pripadnice vojaške organzacije ter njhove družine, avtoric Janje Vuga Beršnak, Žive Humar, Jelene Juvan, Ljubice Jelušič, Alenke Švab, Klemna Kocjančiča in Bojane Lobe.

06. september 2022 | Obvestila, Vojaške družine