Skoči do osrednje vsebine

Policy brief o vlogi digitalizacije pri preoblikovanju družb v regiji Zahodnega Balkana (avtor: Petar Mrdović)


Diplomant mednarodnih odnosov in študent magistrskega programa Evropske študije na FDV UL Petar Mrdović je v okviru projekta WB2EU, objavil policy brief o vlogi digitalizacije pri preoblikovanju družb v regiji Zahodnega Balkana.

V njem avtor predstavi priložnosti, ki jih digitalizacija prinaša za gospodarski in družbeni razvoj regije. Prav tako izpostavi z njo povezane varnostne grožnje in možne ukrepe za njihovo preprečevanje. Posebej opiše tudi vlogo Evropske unije in drugih mednarodnih akterjev pri digitalizaciji Zahodnega Balkana ter lokalne in regionalne dejavnike, ki ovirajo digitalizacijo regije. Med slednjimi navaja razkorak med urbanim in ruralnim okoljem, nepovezanost regije ter pomanjkljive politike digitalizacije, slabo infrastrukturo in nizko digitalno pismenost.

Policy brief je prosto dostopen tukaj.

Projekt WB2EU, katerega namen je spodbujati vključenost civilne družbe v proces približevanja Zahodnega Balkana EU, na FDV UL izvajata izr. prof. dr. Marko Lovec in doc. dr. Faris Kočan s CMO. Projekt je financiran iz Erasmus+ Jean Monnet programa.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. julij 2023 | v kategoriji: Obvestila