Skoči do osrednje vsebine

Pilotna izvedba DD-Tech modula 'Digitalna diplomacija – sodobne uganke, izzivi in trendi' v Bukarešti (Romunija)


Med 12. in 16. junijem je v romunski prestolnici Bukarešti v sklopu projekta DD-Tech potekala prva mednarodna mobilnost za študente. Predavatelji partnerskih institucij so za študente pripravili modul 'Digitalna diplomacija – sodobne uganke, izzivi in trendi'. Predavanja in interaktivni seminarji so bili osredotočeni na značilnosti in razvoj tradicionalne in sodobne diplomacije ter njuno prepletanje. Del pedagoške ekipe sta bila tudi izr. prof. dr. Boštjan Udovič (vodja delegacije FDV) in asist. dr. Iris Koleša s Centra za mednarodne odnose.

S Fakultete za družbene vede (FDV) se je enotedenskega izobraževanja na temo digitalne diplomacije udeležilo 6 študentov smeri Mednarodni odnosi. Udeleženci so med mobilnostjo obiskali tudi sedež romunskega parlamenta v Bukarešti in romunski diplomatski institut. Na zaključnem dogodku je o pomenu  digitalne diplomacije predaval svetovno uveljavljeni profesor diplomatskih študij izr. prof. dr. Corneliu Bjola.

Več utrinkov z mobilnosti najdete v galeriji spodaj.

Vodji projekta DD-Tech, katerega glavni cilj je razviti modul digitalne diplomacije, ki bo študentom omogočal razvoj veščin za izvajanje digitalne diplomacije, njeno uporabo v inovacijskih procesih in izboljšanje zmogljivosti odzivanja na nove tehnološke rešitve, na FDV sta izr. prof. dr. Boštjan Udovič in doc. dr. Jana Arbeiter.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. junij 2023 | v kategoriji: Obvestila