Skoči do osrednje vsebine

Člana CMO na usposabljanju na temo digitalne diplomacije in inovativnih pristopov k poučevanju


Izr. prof. dr. Boštjan Udovič in asist. dr. Iris Koleša s CMO sta se udeležila usposabljanja za pedagoge, ki je med 27. februarjem in 3. marcem 2023 potekalo v Tartuju, v Estoniji. Usposabljanje je bilo organizirano v okviru Erasmus+ projekta DD-Tech (Digital Diplomacy: Building the Common Future with Technology - Digitalna diplomacija: Grajenje skupne prihodnosti s pomočjo tehnologije). Program je bil osredotočen na aktualne trende v digitalni diplomaciji in digitalnem vladanju ter na inovativne pristope k poučevanju teh vsebin.

Na usposabljanju so sodelovali projektni partnerji z Univerze v Istanbulu in Univerze za trgovino v Istanbulu (Turčija), Katoliške univerze Srca Jezusovega (Italija), Univerze v Bukareški (Romunija), Univerze v Ljubljani in Univerze v Tartuju (Estonija).

Poleg predavanj, delavnic in projektnih sestankov je bilo v okviru programa organizirano tudi snemanje video predavanj za pripravo spletnega predmeta v odprtem dostopu (MOOC – Massive Open Online Course) na temo digitalne diplomacije, ki nastaja v sklopu projekta DD-Tech.

Dogodek je bil financiran iz programa Erasmus+ KA220-HED Partnerstva za sodelovanje v visokem šolstvu.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. marec 2023 | v kategoriji: Obvestila