Skoči do osrednje vsebine

Knjižnica video primerov MNCwhispering med nominiranci Akademije mednarodnega poslovanja za nagrado s področja poučevanja


Videi, podcasti, umetna inteligenca… Sodobno poučevanje mednarodnega poslovanja se je spremenilo, mar ne?

Štiri evropske univerze (Katholieke Universiteit Leuven iz Belgije – koordinator projekta; Univerza v Leedsu iz Združenega kraljestva, Univerza v Ljubljani iz Slovenije – nosilec projekta na UL je Center za mednarodne odnose na FDV UL; ter Ekonomska in poslovna univerza iz Poznana s Poljske) in partnersko podjetje (El Izi Communications Consultancy iz Združenega kraljestva) so v okviru projekta Erasmus+ VCL4IB združili moči za reševanje izzivov sodobnega poučevanja mednarodnega poslovanja.

Nastala je knjižnica študijskih primerov za poučevanje mednarodnega poslovanja MNCwhispering.

Ta je kot primer inovativnega pristopa k poučevanju, ki na podlagi potreb študentov in pedagogov učne vsebine bogati z rezultati raziskovanja ter praktičnimi izkušnjami podjetij in odločevalcev v sodobnem formatu, nominirana za nagrado s področja poučevanja, ki jo podeljuje Akademija mednarodnega poslovanja (ang. Academy of International Business – AIB).

S Centra za mednarodne odnose na FDV UL so video študije primerov, posnetke predavanj in navodila za pedagoge za zbirko razvijali prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger.

Pri projektu so kot intervjuvanci iz Slovenije sodelovali Nik Vene iz podjetja NV Holders, Andrej Slokar, Boštjan Jerončič in Tamara Juričić Bellomo iz podjetja Incom Leone ter župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. junij 2023 | v kategoriji: Obvestila