Skoči do osrednje vsebine

V sklopu novega projekta OSCARS objavljen javni razpis za prijavo projektov ali storitev odprte znanosti


V petek, 15. marca 2024, je bil v sklopu projekta OSCARS objavljen javni razpis za prijavo  projektov ali storitev odprte znanosti, ki bodo spodbujali raziskovanje po načelih FAIR v Evropskem raziskovalnem prostoru (ERA).

V projektu OSCARS (Open Science Clusters for Research and Society) sodeluje petnajst partnerjev, predstavnikov evropske raziskovalne infrastrukture. Ta je organizirana v pet znanstvenih grozdov (družbene vede in humanistika, vede o življenju, okoljska znanost, znanost o fotonih in nevtronih, astronomija, jedrska fizika in fizika osnovnih delcev), ki so sestavni del iniciative Evropskega oblaka odprte znanosti (EOSC). Projekt sofinancira EU v okviru programa Obzorje.

Prijavitelji so lahko posamezni raziskovalci, skupina raziskovalcev, univerze, raziskovalne ustanove, inštituti, konzorciji v državah članicah ali pridruženih članicah EU, na razpis pa lahko prijavijo projekte/storitve s katerega od področij navedenih znanstvenih grozdov. Vrednost posameznega projekta, ki bo trajal od enega do dveh let, bo med 100.000 do 250.000 evrov. Rok za prijavo je 60 dni od objave razpisa.

Arhiv družboslovnih podatkov je v projekt vključen prek Univerze v Ljubljani. Tudi vse njene članice in raziskovalni centri imajo možnost prijave na omenjeni razpis.  

Novembra bo v okviru projekta OSCARS objavljen še drugi razpis. Skupna vrednost obeh razpisov bo 16 milijonov evrov, predvidevajo, da se bo na oba prijavilo do devetdeset projektov.

Več o razpisu: Open calls | OSCARS (oscars-project.eu)


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. marec 2024 | v kategoriji: Obvestila