Skoči do osrednje vsebine

Raziskovalni dan FDV


Na letošnjem raziskovalnem dnevu smo v ospredje postavili vprašanje, kako učinkovito znanstveno komunicirati v sodobnem komunikacijskem okolju ter kaj je ključno za takšno vrsto komuniciranja. Skupaj s strokovnjaki iz različnih področji smo pripravili razpravo o komuniciranju znanosti in povečanju njenega vpliva v širši družbi ter na delavnicah o upovedovanju znanosti v zvoku in sliki urili naše praktične veščine. 

Na razpravi smo se pogovarjali o sistemskih vidikih komuniciranja znanosti v Sloveniji in tujini. S pomočjo predstavnikom raziskovalnih centrov na UL FDV, akademikom prof. dr. Slavkom Splichalom in izr. prof. dr. Natalijo Majsovo, predstavnikom UL FMF, prof. dr. Andrejem Bauerjem, samostojno znanstveno komunikatorico, dr. Zarjo Marušič in znanstveno novinarko časopisa Delo, Sašo Senica, smo poskusili identificirati ključne sistemske pogoje za učinkovito znanstveno komuniciranje v sodobnem komunikacijskem okolju in njegove nujne sestavine. 

To smo med drugim dosegli tudi z odpiranjem ključnih vprašanj o tem, kako to počnemo v družboslovju in kako v naravoslovju, kaj se lahko naučimo drug od drugega in kako se lahko povežemo za boljši prenos znanstvenih sporočil različnim ciljnim javnostim ter krepitev zaupanja v znanost.

 

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 29. maj 2024 | v kategoriji: Raziskave, Dogodek