Obvestila

Za obdobje:

Začetek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji"

V sredini aprila je potekal uvodni sestanek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji", ki ga koordinira Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, partnerja v projektu pa sta Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut. Vodja projekta je dr. Vasja Vehovar.

14. maj 2018 | Raziskave

Rok Zupančič in Nina Pejič izdala monografijo o vlogi EU v izgradnji miru na Kosovu ​

Pri založbi Springer izšla nova knjiga Limits to the European Union's Normative Power in a Post-conflict Society: EULEX and Peacebuilding in Kosovo avtorjev Roka Zupančiča in Nine Pejič. Knjiga je namenjena raziskovalcem, študentom in odločevalcem, ki jih zanima zunanje delovanje EU v pokonfliktnih družbah t. i. evropskega obrobja.

26. april 2018 | Raziskave, Nova knjiga

Fakulteta za družbene vedeje gostila projektne partnerje na drugem sestanku projekta BLUES

Fakulteta za družbene vede, Univerze v Ljubljani je gostila projektne partnerje na drugem sestanku projekta BLUES, gre za evropski program namenjen razvoju podjetniških kompetenc za študente s poudarkom na mešanem učenju.

09. april 2018 | Raziskave

Populizem v Evropski uniji

V veliki dvorani fakultete je včeraj potekala zanimiva in živahna razprava o populizmu v Evropski uniji. V okviru projekta »Anti EU-rhetoric versus own national interests? Nationalistic populism and its reception in Central Europe« se je v petih sodelujočih državah izvedla enaka anketa o odnosu do EU, članstva in ključnih problemov za posamezne države, kot jih vidijo njihovi državljani.

15. marec 2018 | Raziskave, Dogodek, Mednarodno

Inovativne šolske izobraževalne metodologije in orodja za zagotavljanje socialne vključenosti mladih oskrbovalcev

Namen projekta EDY-CARE je opolnomočiti učitelje in drugo šolsko osebje (kot so šolske medicinske sestre, psihologi, socialni delavci, uprava šole ipd.) v višjih letnikih srednješolskega izobraževanja (stopnja ISCED-3), da v razredih prepoznajo odraščajoče mlade oskrbovalce (stare med 16 in 19 let) in maksimirajo njihove priložnosti za učenje z zagotovitvijo njihove socialne vključenosti.

09. marec 2018 | Raziskave

Eden od projektov EU v šoli Centra za mednarodne odnose prejel nagrado Evropske komisije

Projekt Kurikuli osnovnih šol, obogateni z vsebinami o Evropski uniji, ki ga je pod vodstvom izr. prof. dr. Ane Bojinović Fenko izvajal Center za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede, je lani prejel nagrado Evropske komisije EU Success Story.

05. marec 2018 | Dosežki, Dogodek

[Raziskave] Psihološka podpora za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja med mladimi oskrbovalci v Evropi

Na Centru za preučevanje družbene blaginje sodelujejo v mednarodnem projektu Psihološka podpora za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja med mladimi oskrbovalci v Evropi (Me-We). Iščejo mlade, ki so bili v najstniških letih mladi oskrbovalci za sodelovanje v raziskavi, ki bo osnova za razvoj podpornih storitev za mlade oskrbovalce.

05. marec 2018 | Raziskave, Mednarodno

ADP prejel certifikat CoreTrustSeal

S ponosom sporočamo, da je Arhiv družboslovnih podatkov konec januarja 2018 prejel osnovni certifikat zaupanja vrednega podatkovnega arhiva CoreTrustSeal. Pridobljeni certifikat potrjuje, da je ADP skladen s smernicami CoreTrustSeal različico 2017-2019, ki jih je določil odbor CoreTrustSeal.

12. februar 2018 | Dosežki, Mednarodno