Skoči do osrednje vsebine

SIC-SI Safer Internet Centre Slovenia 2024-2025

Vodja projekta na FDV:

prof.dr. Vasja Vehovar

Zunanji vodja:

Vasja Vehovar

Sofinancerji:

Agencija HaDEA (EU), Ministrstvo za digitalno preobrazbo (SLO).

Rezultati / ključne ugotovitve:

Projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija HaDEA pri Evropski komisiji in Ministrstvo za digitalno preobrazbo.  

Center za varnejši internet ponuja tri glavne storitve:

Safe.si

Točka osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij, 
katere namen je osveščanje ciljnih skupin otrok, najstnikov, staršev, učiteljev in socialnih delavcev preko različnih online in offline aktivnosti, izobraževanj, delavnic, gradiv, promocijskih, medijskih kampanj o tem, kako varno in odgovorno uporabljati internet in mobilne naprave.  

 

Tom telefon

Svetovalna linija za težave na spletu Tom telefon 116 111, na kateri med 12. in 20. uro vsak dan svetovalci odgovarjajo na vprašanja, dileme in rešujejo vaše zagate, povezane z uporabo interneta. Storitev je na voljo za otroke, mlade in njihove starše. Na voljo je tudi TOM klepetalnica http://www.e-tom.si/, kjer lahko otroci, mladostniki ter njihovi starši nasvete in pomoč dobijo prek spletnega klepeta.

 

Spletno oko

Anonimna spletna prijava posnetkov spolnih zlorab otrok. Če na spletu naletite na tovrstne vsebine, jih lahko prijavite na www.spletno-oko.si. Sodelovanje podobnih točk v Evropi se je izkazalo za učinkovit ukrep v boju za zmanjšanje razširjenosti gradiv, ki prikazujejo spolne zlorabe otrok na internetu.

Ključne besede:

varna raba interneta


Nazaj na seznam projektov