[Založba FDV] Primož Medved - Evropske trajnostne soseske


naslovnica ETSPri Založbi FDV je izšla knjiga Primoža Medveda z naslovom Evropske trajnostne soseske.

Koncept trajnostne soseske je izrazito holističen ter upošteva konstantno ravnovesje med okoljskimi, socialnimi in ekonomskimi težnjami. V monografiji je sedem reprezentativnih evropskih trajnostnih sosesk podrobno analiziranih po identificiranih trajnostnih gradnikih, razvrščenih v štiri stebre trajnostnega urbanega razvoja: družbeno-ekonomska uravnoteženost, trajnostna raba naravnih virov, trajnostni promet in urbanistični elementi trajnostnega razvoja.

Rezultati obsežne raziskave omogočajo inovativen vpogled v strukturo trajnostne urbane skupnosti in njene manifestacije skozi urbano formo. Podrobna predstavitev in interdisciplinarna analiza najuspešnejših evropskih trajnostnih sosesk razgrinjata nove razsežnosti, nove perspektive trajnostnega urbanizma. Z analizo gradnikov trajnostnega urbanega razvoja, ki se izražajo oz. aktivirajo v vsakdanjem življenju, lahko dobimo nazornejšo predstavo, kako ti zaživijo v urbanem okolju.

Trajnostne soseske predstavljajo možen zgled za mesta 21. stoletja. Čeprav so bile v Evropi implementirane številne trajnostne soseske, pa so te specifične urbane tvorbe še vedno skoraj povsem neznane v Sloveniji. Tudi zaradi tega so v monografiji podrobno analizirane in predstavljene, da bi tako omogočili lažji prenos inovativnih trajnostnih urbanih rešitev v slovenska mesta.

Za nakup knjige obiščite spletno knjigarno Založbe FDV>>


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. januar 2019 | v kategoriji: Nova knjiga