Skoči do osrednje vsebine

[VABILO] Tekmovanje v razvoju novih analitskih metod v medicini - RIS 2023


Letos od marca do aprila bo potekalo tekmovanje v razvoju novih analitskih metod v medicini - RIS v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) ter programske skupine Medicinska fizika z Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko (UL FMF). Tekmovanje je namenjeno študentom in dijakom, ki želijo poglobiti znanje iz naprednih računskih metod na stičišču medicine, fizike in računalništva. Udeleženci tekmujejo v ekipah. V vsaki ekipi so lahko največ tri osebe, vse ekipe pa tekmujejo med seboj v isti tekmovalni kategoriji.

Tekmovanje se izvaja v dveh krogih z dodatnim uvodnim seminarjem. V prvem, pred-izbirnem krogu tekmovalci pripravijo predlog svoje rešitve, ki ga podkrepijo s poenostavljenimi primeri reševanja. Najboljši tekmovalci prvega kroga se uvrstijo na drugi krog tekmovanja, ki služi kot državno tekmovanje. Oblika tekmovanja je t.i. hekaton, kjer so tekmovalci postavljeni pred odprt, realističen problem in tekmujejo v izdelavi najboljše rešitve.

Osrednja tema letošnjega tekmovanja je Rak dojke: Kaj nam lahko razkrijejo mamografske slike? Na uvodnem predavanju bo tekmovalcem predstavljen presejalni program DORA: vse od fizikalnega ozadja zajemanja slik, računalniškega ozadja obdelave slik in medicinskega ozadja interpretacije slik. 

Za letošnje tekmovanje zbiramo prijave od 20. februarja do 19. marca na uradni strani tekmovanja (http://ris.fmf.uni-lj.si). Tekmovanje se bo pričelo z uvodnim seminarjem v ponedeljek, 20. marca 2023. Na uvodnem seminarju se udeleženci spoznajo s področjem in kliničnim ozadjem problema. Prvi krog tekmovanja bo potekal od ponedeljka, 20. marca, do ponedeljka, 3. aprila, drugi krog pa od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila.

Vljudno vabljeni k prijavi in sodelovanju!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. marec 2023 | v kategoriji: