Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2023


Spoštovane, spoštovani!

Vabimo vas, da se nam pridružite na jubilejnem, 15. nacionalnem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar 2023, ki bo v četrtek, 31. marca, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje vključuje petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

Osrednja tema bo Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Skozi program se bomo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost? Plenarna govorka bo dr. Polonca Lovšin, arhitektka in umetnica, s predavanjem Ne le za dobro ljudi, temveč vsega planeta. Dr. Gregor Torkar, Pedagoška fakulteta UL, pa nas bo nagovoril  s predavanjem Ko bo prišla pomlad: vzgoja in izobraževanje za trajnostno prihodnost. Kulturni bazar bomo sklenili s koncertom Prebujanja, glasba za zveneče kamne in trobento, v okviru glasbeno-kiparskega projekta Zven kamna, ki je nastal s sodelovanjem Slovenskega tolkalnega projekta in akademske kiparke Alenke Vidrgar.

Program brezplačnega usposabljanja in prijavnica sta objavljena na povezavi
Prijava je odprta do 24. marca 2023. Udeleženci prejmejo potrdilo o strokovnem usposabljanju. 
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. februar 2023 | v kategoriji: