Vabilo na predstavitev ozaveščevalne kampanje proti spletnemu nasilju nad ženskami in dekleti


Spletno zalezovanje in ustrahovanje. Maščevalna pornografija. Spolno nadlegovanje na spletu. Spletno izsiljevanje z objavo intimnih fotografij ali spolnih posnetkov. Spletno trpinčenje. Grožnje s posilstvom in smrtjo. Nelagodje, strah, panika, ponižanje, stres, žalitve, grožnje, depresija, misel na samomor, samomor …

VABILO NA PREDSTAVITEV OZAVEŠČEVALNE KAMPANJE PROTI SPLETNEMU NASILJU NAD ŽENSKAMI IN DEKLETI

Spoštovana, spoštovani,

v EU se vsaka četrta najstnica sooča s katero od oblik spletnega nasilja, v Sloveniji kar 7 % žensk. Po zadnji raziskavi, ki so jo opravili na Fakulteti za družbene vede, je v Sloveniji vsaj eno obliko nadlegovanja že doživelo 56 % učenk zadnje triade osnovne šole ter 65 % dijakinj.

Zato bomo v prihodnjem letu ozaveščali in izobraževali s plakati, brošurami, televizijskimi oglasi, promocijskimi spoti ter preko mobilne aplikacije, spletne strani in družbenih omrežij. O teh oblikah spletnega nasilja bodo spregovorili stroka, statistika, podatki iz raziskav in ambasadorke ter ambasadorji kampanje - glavni akterji oziroma akterke novega slovenskega mladinskega filma Gajin svet, v katerega so ustvarjalke in ustvarjalci spretno vtkali tudi problematiko spletnega nasilja nad dekleti.

Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 6. septembra 2018, ob 10.30 uri. Predstavili bomo problematiko in ozaveščevalno kampanjo Odklikni, v dvorani št. 1 Koloseja Ljubljana (Šmartinska cesta 152, Ljubljana).

V pogovoru  bodo sodelovale in sodelovali:

  • mag. Maruša Gortnar, vodja Sektorja za enake možnosti Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
  • mag. Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja Policije
  • dr. Barbara Brečko, raziskovalka na Centru za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede
  • Peter Bratuša, režiser filma Gajin svet in ambasador kampanje
  • Sebastian Cavazza, osrednja odrasla vloga v filmu Gajin svet in ambasador kampanje

Ob predstavitvi kampanje Odklikni bo v prostorih Koloseja potekal tudi izobraževalni dogodek o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti, ki je namenjen učenkam in učencem ljubljanskih in okoliških osnovnih šol. V okviru izobraževanja se bo zanje odvila projekcija filma Gajin svet, v katerega ustvarjalke in ustvarjalci med drugim vpletajo tudi problematiko spletnega nasilja nad najstnicami. Vsi, ki vas film zanima, vljudno vabljeni, da se že ob 9.45 udeležite tudi projekcije filma v dvorani št. 4 Koloseja Ljubljana.

Veselimo se srečanja z vami, saj lahko pri ozaveščanju o tej problematiki veliko pripomorete tudi mediji, urednice in uredniki ter novinarke in novinarji!

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da svojo udeležbo sporočite do srede, 5. septembra 2018, na kontaktni naslov odklikni@pristop.si ali na telefonsko številko 0 1 2391 230.

Odklikni je projekt družbenega ozaveščanja o spletnem nasilju in nadlegovanju žensk in deklet, katerega nosilec je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s partnerji. Namen projekta je nasloviti spletno nasilje in nadlegovanje kot obliko nasilja nad ženskami in odraz neenakih razmerij moči med ženskami in moškimi ter nadgraditi obstoječe nacionalne dejavnosti za preprečevanje spletnega nasilja in nadlegovanja z vključitvijo vidika spola.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. avgust 2018 | v kategoriji: Za medije