Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na Dan slovenskega kapitalskega trga


Spoštovani študenti in študentke!

Vljudno vas vabimo, da se udeležite brezplačnega dogodka Dan slovenskega kapitalskega trga, ki bo potekal v torek, 26. marca 2024 od 13.30 ure dalje, v Beli dvorani hotela Union, v organizaciji Agencije za trg vrednostih papirjev, skupaj z ostalimi udeleženci na trgu finančnih instrumentov (borza, borznoposredniške družbe, banke, družbe za upravljanje).

Kapitalski trgi igrajo pomembno vlogo v gospodarskem razvoju. Gospodarska rast je v sodobni ekonomiji odvisna od učinkovitega finančnega sektorja. Nerazviti ali slabo delujoči kapitalski trgi so praviloma nelikvidni in dragi. Slovenski kapitalski trg je neprepoznaven, nelikviden in slabo razvit.

Zakaj je razvit in dobro delujoč kapitalski trg pomemben za gospodarski razvoj države, želijo predstaviti vsem udeležencem na trgu - podjetjem kot možnost vira dodatnih finančnih sredstev za njihovo rast in razvoj ter malim vlagateljem kot zaupanja vrednega in dolgoročno donosnega.

Več informacij najdete na https://kapitalskidnevi.si/. Dogodek je brezplačen, za udeležbo se je potrebno prijaviti, spletni obrazec je dostopen na spletni strani.

Za dodatne informacije lahko pišite tudi na e-naslov info@atvp.si.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. marec 2024 | v kategoriji: Obvestila