Uspešno izvedena dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v vzhodni Aziji"


DSC_0576V četrtek,19. decembra 2019, se je na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti odvil Dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji". Dogodek je bil organiziran okviru počastitve stoletnice Univerze v Ljubljani, imel pa je tri glavne cilje – predstavitev knjige strokovnjakov na področju Vzhodne Azije, opraviti razmislek o stanju vzhodnoazijskih študij v Sloveniji nekoč in danes ter opredeliti vlogo EARL v njihovem prihodnjem razvoju.

V zelo dobro obiskani Prešernovi dvorani je ves dan potekal niz predavanj in okroglih miz, kjer so prisotni lahko prisluhnili strokovnjakom, ki so naslavljali tematike z različnih zornih kotov, od humanističnega in družboslovnega, do poslovnega vidika. Dogodek so z nagovori otvorili prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Monika Kalin Golob, dekanja Fakultete za družbene vede in prof. dr. Roman Kuhar, dekan Filozofske fakultete.

Dan EARL se je zaključil s kulturnim programom in predstavitvijo knjige "Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji", ki so jo uredili prof. dr. Andrej Bekeš in prof. dr. Jana Rošker iz Filozofske fakultete ter prof. dr. Zlatko Šabič s Fakultete za družbene vede. Knjiga je na voljo na tej povezavi. Spomnimo naj še na EARL-ov novičnik, kjer je podan pregled njegovih aktivnosti v iztekajočem se letu. Novičnik je na voljo na tej povezavi.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. januar 2020 | v kategoriji: fdv