Uspešen uvodni sestanek projektnih partnerjev StR-ESFRI3 v Ljubljani


StR-ESFRI3 kickoff novička
9. in 10. maja 2022 je v Ljubljani in prek spleta potekal uvodni sestanek projekta StR-ESFRI3. Na njem so projektni partnerji (Center za raziskave in inovacije ATHENA iz Grčije, Češka akademija znanosti s Češke, Univerza v Milanu iz Italije in Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani iz Slovenije) pregledali aktivnosti preteklega projekta (StR-ESFRI2) ter razpravljali o dobrih praksah in priložnostih za izboljšave.

Poleg tega so se uskladili glede izvedbe načrtovanih aktivnosti novega projekta – tudi glede na delovni načrt Evropskega strateškega foruma za raziskovalne infrastrukture (ESFRI), ki ga je predstavila njegova predsednica dr. Jana Kolar.

Dogodka se je poleg predstavnikov partnerskih institucij udeležil še sekretariat ESFRI. 

O projektu: StR-ESFRI3 je H2020 projekt v podporo Evropskemu strateškemu forumu za raziskovalne infrastrukture (the European Strategy Forum on Research Infrastructures – ESFRI). Projekt bo zagotavljal dodatne vire, orodja in strokovne podlage za ESFRI. Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani sta v projektne aktivnosti vključena dva raziskovalna centra: Center za družboslovno informatiko in Center za mednarodne odnose. Projekt se bo izvajal od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2026.

O ESFRI: Evropski strateški forum za raziskovalne infrastrukture povezuje odločevalce, financerje in znanstveno skupnost pri določanju skupnih investicijskih prioritet za panevropske raziskovalne infrastrukture (RI) ter zagotavlja implementacijo, trajnost in prenos slednjih v prakso. 
 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. maj 2022 | v kategoriji: