Skoči do osrednje vsebine

Svetovi novinarstva: anketa med novinarji o novinarstvu v Sloveniji (napoved dogodka)


Ob začetku nacionalnega anketiranja novinark in novinarjev bomo na Fakulteti za družbene vede (UL FDV) v sredo, 1. marca ob 11.00 v predavalnici FDV-10, predstavili študijo Svetovi novinarstva. V obsežni anketi bodo novinarke in novinarji odgovarjali na aktualna vprašanja o vlogi novinarstva v družbi, novinarski odgovornosti in avtonomiji, novinarskem delu in delovnih pogojih v medijih ter varnosti novinark in novinarjev.

Anketo Svetovi novinarstva izvajajo na Centru za raziskovanje družbenega komuniciranja, ki je vključen v mednarodnega konzorcij raziskovalcev iz več kot 120 držav. To mednarodno primerjalno študijo med drugim podpirajo UNESCO, Novinarji brez medija in Mednarodno združenje novinarjev (IFJ), v Sloveniji pa se izvaja v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije (DNS) in Sindikatom novinarjev Slovenije (SNS).

Na dogodku bodo poleg raziskovalcev UL FDV tudi predstavniki DNS in SNS, ki bodo predstavili izvedbo ankete in njen pomen pri spoznavanju samorazumevanja novinarjev v Sloveniji ter prepoznavanju perečih problemov novinarstva in medijev v mednarodni primerjalni perspektivi.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. februar 2023 | v kategoriji: Dogodek