Skoči do osrednje vsebine

Svečana podelitev nazivov redni profesor UL


Univerza v Ljubljani je 24. januarja podelila nazive redni profesor UL. Med letošnjimi prejemniki naziva so tudi trije profesorji naše fakultete: prof. dr. Igor Vobič, prof. dr. Marjan Hočevar in prof. dr. Boštjan Udovič. 

Prof. dr. Igor Vobič
Dr. Igor Vobič je član Katedre za novinarstvo in namestnik vodje Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja na Fakulteti za družbene vede. Raziskovalno se ukvarja z ideologijo novinarstva, protislovji novinarstva kot dela in tehnološkimi spremembami v medijih, pri čemer kritično obravnava uveljavljene družbene odnose v kapitalizmu in njihove posledice za družbeno komuniciranje. Ugotovitve objavlja v vodilnih mednarodnih revijah na področju novinarskih študij, med drugim je član uredniškega odbora revije Digital Journalism. 

Prof. dr. Marjan Hočevar
Dr. Marjan Hočevar je doktoriral leta 1999 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede. Leta 2007 je bil prvič izvoljen v naziv izrednega profesorja za področje sociologije. Njegovi znanstveni dosežki zajemajo področje urbanizma, prostorskega načrtovanja, mobilnosti in prostorske organiziranosti družbe. Dr. Hočevar svoje novejše raziskovanje in poučevanje posveča sociologiji arhitekture. Temu je bilo namenjeno tudi njegovo raziskovalno gostovanje na Univerzi na Reki in pedagoški angažma na Univerzi v Leuvnu. 

Prof. dr. Boštjan Udovič
Dr. Boštjan Udovič je profesor na Univerzi v Ljubljani in sodeluje tudi kot gostujoči predavatelj na Univerzi v Salzburgu. Je avtor več kot 70 znanstvenih člankov ter petih monografij. Svoja znanstvenoraziskovalna spoznanja pretvarja v pedagoško delo na univerzi in tudi v prakso, saj je član številnih domačih, mednarodnih združenj in svetovalnih teles s področja diplomacije in diplomatskih študij. 

Prejemnikom naziva iskreno čestitamo!

 

Fotograf: Bor Slana, STA

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. januar 2024 | v kategoriji: Dosežki