Skoči do osrednje vsebine

Študentka in študent naše fakultete nastopila na 31. poletni univerzijadi v Čengduju


Med 28. julijem in 8. avgustom je na Kitajskem potekala 31. poletna univerzijada, ki sta se je udeležila tudi dva naša študenta Jagoda Tkalec (streljanje s pištolo) in Timon Grubar (sabljanje – meč). 

Prvi nastop Jagode se je odvil že prvi tekmovalni dan, ko se je pomerila v disciplini zračna pištola na 10 m. Jagoda je po kvalifikacijah takoj nadaljevala tekmovanje in osvojila končno 29. mesto. Za svoj drugi nastop je nastopila s športno pištolo na 25 m. Kljub velikemu trudu se ni uspela uvrstiti v finalno serijo in je po skupnem seštevku zasedla 20. mesto. Jagodin zadnji nastop pa je bila ekipna tekma v streljanju z zračno pištolo na 10 m, kjer sta s sotekmovalcem osvojila 17. mesto. 

V kategoriji sabljanje – meč pa je našo fakulteto zastopal študent Timon Grubar, ki je med sabljači v skupinskem delu premagal dva sotekmovalca in se uvrstil v izločilne boje, kjer pa je zasedel končno 76. mesto. Tekmovanje je nadaljeval še v ekipnem delu tekmovanja v disciplini meč. Že na prvi tekmi se je ekipa srečala z odličnimi Američani, ki so jim preprečili uvrstitev v naslednji krog. Timon Grubar in preostali člani ekipe so tako osvojili končno 21. mesto. 

Iskrene čestitke obema!

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. avgust 2023 | v kategoriji: Dosežki