Študent FDV Tine Šteger in mentorica doc. dr. Simona Kukovič prejela MSS nagrado za najboljše diplomsko delo s področja mladih v letu 2019


Mladinski svet Slovenije (MSS) je letos že enajstič zapored izbral najboljše diplomsko in magistrsko delo za preteklo leto s področja mladih. Ključni kriteriji za ocenjevanje zaključnih del so bili aktualnost, uporabnost, pronicljivost ter izvirnost zaključnega dela.

V kategoriji diplomskih del je bilo delo študenta FDV Tineta Štegerja prepoznano za najboljše diplomsko delo v letu 2019 s področja mladih. Diplomant Tine Šteger je v diplomskem delu z naslovom »Sodelovanje občanov pri oblikovanju javnih politik na lokalni ravni: kako občine sodelujejo z mladimi?«, mentorica doc. dr. Simona Kukovič, raziskoval načine sodelovanja občin z mladimi in s tem ugotovil, kakšen je vpliv mladih na lokalne politike, kar vpliva tudi na raven demokratičnosti delovanja posamezne občine.

MSS nagrado pa sta prejeli tudi študentka FDV Katra Grošelj in njena mentorica izr. prof. dr. Maruša Pušnik za diplomsko delo z naslovom »Sodobni panoptizem med mladimi na družbenih omrežjih«.

Novica je objavljena na tej povezavi: http://mss.si/novice/podeljena-mss-nagrada-za-diplomsko-in-magistrsko-delo/

Študentoma in mentoricama iskreno čestitamo!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. junij 2020 | v kategoriji: