Sprejem študentov športnikov in športnic Fakultete za družbene vede


Športniki_FDV

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob je danes na srečanju s študentkami in študenti, ki imajo status športnika oz. športnice, spregovorila predvsem o usklajevanju športne kariere s študijem in o dosedanjih izkušnjah ter dosežkih na posameznih športnih področjih. 

Na srečanju sta se pridružila tudi nihova "skrbnika" - Judita Panič, ki predstavlja glavni kontakt med športniki in fakulteto, ter učitelj tutor, pred. Jaroš Štekl. 

Fakulteta za družbene vede je lani prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje. Športniki in športnice večino svojega časa in energije usmerjajo v treninge in tekmovanja, za študij pa pogosto zmanjka časa, kar vpliva na uspešnost izobraževalnega procesa posameznika oz. posameznice. Zato je vodilo FDV, da študentom in študentkam, ki se profesionalno ukvarjajo s športom, omogoča prilagoditve in s tem pripomore k temu, da bodo kljub intenzivnemu športnemu udejstvovanju, dosegli tudi želeno izobrazbo. 

Srečanja so se udeležile študentke

  • Zoja Šušteršič, ki trenira stadionsko atletiko in se lahko pohvali z zmago na državnem prvenstvu in z visokimi uvrstitvami na svetovnem nivoju (9. mesto na svetovnem prvenstvu, 13. na evropskem).
  • Neja Omanovič je v stadionski atletiki dosegla prvo mesto na državnem prvenstvu in 15. na evropskem prvenstvu.
  • Alma Gril, ki je v cheerleadingu dosegla prvo mesto na lanskem državnem prvenstvu mešanih cheerleading skupin ter tretje mesto v kategoriji dekliških cheerleading skupin na svetovnem prvenstvu.

ter študenta 

  • Klemen Vidmar, ki je lani v kajak-kanuju dosegel 3. mesto na evropskem prvenstvu moštvene vožnje in tretje mesto na članskem državnem prvenstvu leta 2017.
  • Tadej Kolander je v kickboxu osvojil 1. mesto na svetovnem prvenstvu v mladinski kategoriji, 1. mesto na evropskem prvenstvu v Španiji in pa 2. mesto na svetovnem prvenstvu v Italiji. Kot smo že pisali, se je Tadej lani uvrstil na svetovno člansko prvenstvo v kickboxu v Turčiji, ki ga je moral zaradi hudega udarca žal predčasno zaključiti.

Vsem želimo veliko športnih dosežkov in študijskih uspehov! 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. januar 2020 | v kategoriji: FDV