Spletno predavanje Freda Turnerja: Amerika se odloča: kaj je v resnici na kocki volitev 2020?


V četrtek, 29. oktobra je na virtualni platformi Zoom nastopil g. Fred Turner, vodja kabineta vodje manjšine v Odboru ameriškega senata za zunanje odnose, senatorja Boba Menendeza. V predavanju z naslovom “America Decides: What is really at Stake in 2020 Elections” (Amerika se odloča: kaj je v resnici na kocki volitev 2020?) je aktualna vprašanja v zvezi s potekom ameriških volitev, ki bodo, kot vedno, prvi torek v mesecu novembru. 

V več kot enournem nastopu in v družbi prek 170 udeležencev je g. Turner pojasnil osnovne izzive in zagate, s katerimi se ameriška politika sooča pred volitvami. V ospredje je, med drugim, postavil dogajanja v za oba predsednika ključnih državah, ki jih morata dobiti, Floridi in Pennsylvaniji, če želita računati na zmago na volitvah. Velik poudarek je dal tudi na zunanjepolitične usmeritve ZDA v primeru zmage enega ali drugega kandidata. 

V nastopu je g. Turner odgovoril tudi na številna vprašanja, ki so se dotikala različnih notranjepolitičnih in zunanjepolitičnih izzivov, ki jih gost ni naslovil v svojem prispevku.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. oktober 2020 | v kategoriji: Mednarodno, FDV