Slavnostna akademija Zahvalnega dne Slovenske znanstvene fundacije


STA2

V torek, 28. januarja, je v Državnem zboru potekala slavnostna akademija Zahvalnega dne Slovenske znanstvene fundacije s podelitvijo priznanj Prometej znanosti in razglasitve častnih nazivov Zvezda 25. slovenskega festivala znanosti ter Komunikator znanosti leta 2019, kjer je vse zbrane nagovoril predsednik Državnega zbora Alojz Kovšca. Ta je svoj pozdrav zaključil s citatom iz domnevnega pogovora med mladim politikom in znanstvenikom: "največje priznanje in izkaz ljubezni do znanosti boste dosegli tako, da boste kaj znali".

Častni naziv Zvezda 25. slovenskega festivala znanosti je za odlično izvedbo mednarodnega festivalskega dogodka Ko znanost postane moja strast prejela prof. dr. Maca Jogan, zaslužna profesorica na Fakulteti za družbene vede.

Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, ki je bila med kandidati za naziv komunikatorja znanosti 2019, je prejela zahvalno listino za dosežke na področju komuniciranja znanosti. Red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela se ukvarja s širokim področjem ekonomske sociologije, sociologije dela in posebej enakosti spolov, kot je v utemeljitvi kandidature zapisala predstojnica Katedre za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov, izr. prof. dr. Maša Filipovič Hrast. Njeno delo namreč poglobljeno raziskuje vprašanja žensk na vodilnih položajih, ospoljenosti delovanja trga delovne sile, povečevanja prožnosti in prekarizacije na trgih delovne sile. To izkazuje z vrhunskimi objavami v mednarodnem prostoru, posebej s področja enakosti spolov. 

Poleg prof. dr. Jogan in prof. dr. Kanjuo Mrčela, pa sta priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju prejela tudi dolgoletni zunanji sodelavec Katedre za medijske in komunikacijske študije Arne Hodalič in diplomantka ter magistrantka MKŠ Katja Bidovec. Priznanje sta prejela za fotografski projekt na Institutu “Jožef Stefan”.

Častni naziv komunikator znanosti 2019 pa je šel v roke dr. Saše Dolenca. Posebej izpostavljen je bil predvsem njegov govor ob dnevu državnosti, ki je v ospredje postavljal slovensko znanost. Dr. Sašo Dolenc je med drugim sodelavec Frekvence X in avtor podcastov o znanosti.

Iskrene čestitke!

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. januar 2020 | v kategoriji: Dosežki, FDV