Skoči do osrednje vsebine

Sklop predavanj profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje


Na Fakulteti za družbene vede smo v tednu od 23. do 26. aprila 2019 gostili profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje.

Profesor Hyoung-jin Shin je predstojnik Katedre za sociologijo na Univerzi Kyungpook, kjer je tudi diplomiral. Svoje izobraževanje je nadaljeval na State University of New York, kjer je leta 2007 doktoriral z zaključnim delom: Intermarriage Patterns of New Immigrants: Understanding the Social Boundaries of Hispanic and Asian Americans. Kot profesor je nato deloval na dveh ameriških univerzah, in sicer Eastern Michigan University in Brown University. Pri svojem raziskovanju se ukvarja zlasti z vprašanji identitete, socio-ekonomskim vključevanjem priseljencev in njihova etnična pripadnost. Je avtor in soavtor številnih publikacij, med drugim: Twilight of Ethnic Identity? Implication of Mixed Ancestries among Arab Americans (2018), Birds of a Feather: Social Bases of Neighborhood Formation in Newark (2016), Socio-demographic Transition of Hawaii Nikkei, 1900~1910 (2017), Socioeconomic Assimilation of Early Korean Immigrants in Hawaii: An Analysis of the 1910 US Census (2016). Prof. Hyoung-jin Shin je član več pomembnejših mednarodnih združenj, kot so Korean Sociological Association, Population Association of Korea, American Sociological Association, Population Association of America ter Eastern Sociological Society.

V času svojega gostovanja je profesor Shin izvedel več predavanj, v prvem, z naslovom Language socialization among multicultural adolescents in South Kore’, je predstavil študijo, izvedeno na vzorcu 1240 posameznikov, t.i. multikulturnih mladih. Obravnaval je vprašanje, kako poteka jezikovna socializacija med mladimi, katerih materni jezik ni korejski. V okviru sklopa predavanj Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) je predaval na temo Global Migration and Multiculturalism in South Korea, gostoval pa je tudi  na Oddelku za Azijske študije Filozofske fakultete s predavanjem Intermarriage Patterns among Asian American Subgroups.

Prof. Shin si je ogledal tudi korejski kotiček in se srečal s predstavniki Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo. Gostovanje je bilo financirano s sredstvi EU v okviru sheme Erasmus+ kreditna mobilnost.

Utrinke s predavanj si lahko ogledate v galeriji. 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 25. april 2019 | v kategoriji: FDV