Skoči do osrednje vsebine

Sedmi posvet E-zlorabe otrok in 10 let delovanja projekta Spletno oko


Posvet E-zlorabe otrok 2017009Na Fakulteti za družbene vede ob boku 10. obletnice projekta Spletno oko danes poteka že sedmi posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri. 

Posvet poteka v organizaciji koordinatorjev projekta Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije na Fakulteti za družbene vede v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave RS in Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Glavni namen posveta je, da na enem mestu združiti znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na internetu in s tem omogočiti čim bolj učinkovito obravnavo tovrstnih zlorab in inkriminiranih internetnih vsebin. Ta namen organizatorji posveta zasledujemo z izobraževanjem ključnih akterjev, ki se srečujejo s to problematiko, ter z ustvarjanjem možnosti za vzpostavitev sodelovanja različnih organizacij. Pri tem imamo v mislih predvsem sodelovanje vladnega in nevladnega sektorja ter internetne industrije. Posebnost tega posveta je tudi, da vsako leto povabimo kot govorce strokovnjake iz tujine, s čimer omogočimo našim slušateljem, da se seznanijo s tujo prakso na tem področju.

Več informacij rezultatih in učinkih 10-letnega delovanja si lahko preberete v priponki.


Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. september 2017 | v kategoriji: Dogodek