Safe.si pripravil spletni seminar za starše na temo varne rabe interneta


webinar 20-09-02

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, je 17. septembra izvedla spletni seminar z naslovom "Varno na internetu s Safe.si". Tema je bila varna uporaba interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Predavala sta Safe.si izvajalca delavnic za otroke in predavanj za starše, Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Pouk na daljavo bo v šolskem letu 2020/21 stalno prisoten, zato se morajo tudi starši temu prilagoditi. Safe.si se je odločil za izvedbo seminarja, z namenom, da staršem posreduje informacije, ki so pomembne za varnost v času, ko se otroci šolajo preko interneta.

Ob sami prijavi so udeleženci lahko oddali vprašanja, na katera sta predavatelja med seminarjem tudi odgovorila. Večina vprašanj se je nanašala na omejevanje dostopa do interneta, starševski nadzor in glede prekomerne rabe interneta. Predavatelja sta govorila o časovnih omejitvah uporabe družabnih omrežij, mobilnih telefonov in interneta, o neprimernih vsebinah, s katerimi se otroci srečujejo, in o pomenu varovanja zasebnosti. Seminar sta zaključila z mislijo, da je najpomembnejše ozaveščanje, saj v današnjem času, ko se praktično vse dogaja na internetu, preproste rešitve ne obstajajo. Bistvo je preprečiti dejanja z najhujšimi posledicami, pri tem pa pustiti prostor otroku, da se prek manjših zdrsov tudi sam česa nauči.

Seminar, ki se je začel ob 18. uri, je v živo spremljalo 281 gledalcev, posnetek pa si je še isti večer ogledalo še 310 gledalcev, skupaj na dan izvedbe kar 591 gledalcev. V mesecu oktobru bo predvidoma Safe.si pripravil podoben spletni seminar še za starše otrok prve in druge triade osnovne šole.

Posnetek seminarja si je mogoče ogledati na: https://safe.si/video/video-predavanja/spletni-seminar-o-varni-in-odgovorni-rabi-interneta-za-starse-otrok-od-7

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. september 2020 | v kategoriji: Dogodek