Skoči do osrednje vsebine

Raziskovanje in razvoj ekonomske demokracije v Evropi in Latinski Ameriki


14. septembra se z delavnico, ki bo potekala na Fakulteti za družbene vede, začenja evropski projekt Adelante2 Triangular Cooperation EU-LAC. Slovenska partnerja na projektu sta Center za preučevanje organizacij in človeških virov,  FDV UL in Inštitut za ekonomsko demokracijo.

Na delavnici v vodstvu prof. dr. Aleksandre Kanjuo-Mrčela se bodo sestale raziskovalke in raziskovalci iz štirih držav (Francije, Mehike, Peruja in Slovenije), ki raziskujejo na področju ekonomske demokratizacije s posebnim poudarkom na lastništvu zaposlenih. Na delavnici bodo predstavili dosedanje rasiskovalne rezultate nacionalnih raziskovalnih timov in razpravljali o metodologiji in dinamiki skupnega raziskovanja v prihodnjih mesecih ter načinih prenosa raziskovalnih rezultatov v prakso po kočanem raziskovalnem delu. 

Namen projekta Adelante2 Triangular Cooperation EU-LAC je izmenjava znanja za razvoj modela lastništva zaposlenih, ki temelji na izkušnjah projektnih partnerjev iz Evrope in Latinske Amerike, in prizadevanje za spodbujanje ekonomske demokracije v zasebnem sektorju z vključevanjem, enakostjo in horizontalnim pristopom. Vloga slovenskih partnerjev je zagotoviti strokovno znanje na področju modelov delavskih odkupov, ki bi lahko - če bi bili podprti z ustrezno politiko - pripomogli k reševanju razvojnih izzivov v Latinski Ameriki.

Več informacij o projektu si lahko preberete na povezavi

 

Foto: adelante2.eu

adelante 2


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. avgust 2023 | v kategoriji: Projekti