Raziskovalni dan Fakultete za družbene vede 2019


IMG_1292

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je včeraj, 20. maja, potekal že tretji Raziskovalni dan, ki se ga je udeležilo več kot 80 sodelavk in sodelavcev. Uvodoma sta vse prisotne nagovorila dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, izr. prof. dr. Iztok Prezelj, ki sta izpostavila napredek, ki ga je fakulteta dosegla na področju raziskovalne dejavnosti v zadnjih petih letih. Zavzela sta se za nadaljnjo ureditev področja in še intenzivnejše sodelovanje med posameznimi centri.

V nadaljevanju sta temo Odprti dostop do znanstvenih objav – kam gremo? predstavili dr. Mojca Kotar (Univerzitetna služba za knjižnično dejavnost) in mag. Mirjam Kotar (ODK, FDV). Kakšne novosti in pravila lahko pričakujemo v zvezi s HORIZON EUROPE 2021-2027 je zbranim predstavila mag. Irena Brinar. Možnosti povezovanja, ki jih ponuja Ljubljanski univerzitetni inkubator je predstavil Jakob Gajšek, direktor inkubatorja, možnosti sodelovanja z Metino listo, ki si z objavami prizadeva za popularizacijo znanstvenih dosežkov pa Nataša Briški, urednica portala. V zaključku prvega dela je o raziskovalni etiki spregovoril prof. dr. Franc Mali.

Drugi del je bil namenjen predstavitvi raziskovalnih centrov, ki delujejo znotraj FDV. Na letošnjem dnevu so se predstavili: Center za primerjalnopravne raziskave (prof. dr. Rado Bohinc), Center za politološke raziskave (izr. prof. dr. Damjan Lajh), Center za politično teorijo (prof. dr. Cirila Toplak) in Center proučevanje kulture in religije  (prof. dr. Mitja Velikonja).

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. maj 2019 | v kategoriji: Za medije, Dogodek, FDV