Raziskovalci CMO na konferenci EIBA 2019


EIBA 2019_photo_E

Red. prof. dr. Andreja Jaklič, izr. prof. dr. Anže Burger in asist. Iris Koleša, mag., so se med 13. in 15. decembrom 2019 udeležili 45. letne konference EIBA, ki je potekala v Leedsu, v Angliji. Na konferenci, katere tema je bila 'Kaj zdaj? Mednarodno poslovanje v zmedenem svetovnem redu' (ang. What Now? International Business in a Confused World Order), so predstavljali najnovejše raziskovalne ugotovitve in projekte Centra za mednarodne odnose.

Dr. Andreja Jaklič je predstavila tekmovalni prispevek 'Toward a Better Understanding of Length and Position in Global Value Chains' (slo. Do boljšega razumevanja dolžine globalnih verig vrednosti in položaja v njih), ki je nastal v soavtorstvu z mladim raziskovalcem Klemenom Knezom (prvi avtor članka) in znan. svet. dr. Metko Stare (oba s CMO). Prav tako je sodelovala v panelu o poučevanju mednarodnega poslovanja s pomočjo video študij primerov 'Teaching International Business through Video Case Studies', na katerem je premierno predvajala del video študije primera razvoja podjetja NV-Holders ter z ostalimi projektnimi partnerji ERASMUS+ projekta 'VCL4IB – knjižnica video študijskih primerov za poučevanje mednarodnega poslovanja (odprt dostop)' spregovorila o prednostih in pasteh priprave video predavanj in poučevanja z njimi.

Iris Koleša in dr. Anže Burger sta na konferenci sodelovala s tekmovalnim prispevkom o učinkih institucij na lokacijske odločitve podjetij iz držav v razvoju, povezane z napotovanjem zaposlenih na delo v tujino (ang. The Effects of Institutions on Emerging Market Firms’ International Assignment Location Decisions), ki sta ga pripravila v sodelovanju z dr. Michaelom Dickmannom z Univerze v Cranfieldu v Angliji.

Dr. Burger se je udeležil še sestanka odbora Evropske akademije za mednarodno poslovanje (ang. European International Business Academy – EIBA), katerega član je; medtem ko je bila Iris Koleša na konferenci nagrajena kot ena izmed najboljših recenzentk dogodka.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. december 2019 | v kategoriji: Mednarodno, FDV