Skoči do osrednje vsebine

[Založba FDV] Ralph Tench, Dejan Verčič, Ansgar Zerfass, Ángeles Moreno, Piet Verhoeven: Komunikacijska odličnost


Knjigo so napisali prof. dr. Ralph Tench, prof. dr. Dejan Verčič, prof. dr. Ansgarj Zerfass, prof. dr. Ángeles Moreno in izr. prof. dr. Piet Verhoeven. V njej so profesorji z univerz v Leedsu, Ljubljani, Leipzigu, Madridu in Amsterdamu povzeli izsledke svojega desetletnega sodelovanja pri raziskovanju odnosov z javnostmi in strateškega komuniciranja v Evropi. Knjiga je v originalu izšla v angleškem jeziku in kmalu doživela kitajsko priredbo. V začetku letošnjega leta je izšla v hrvaščini, po slovenščini pa bo junija izšla še v španščini.

»Avtorji v knjigi razvijajo koncept strateškega komuniciranja organizacij, ki je relativno nov, uveljavljati se je začel po letu 2000. S tem pomembno presegajo povezujejo in nadgrajujejo disciplinarna področja, od katerih je najbližje disciplina odnosov z javnosti, pa tudi marketing in marketinško oz. integrirano marketinško komuniciranje ter sorodna področja, kot so korporativno komuniciranje, upravljanje komunikacij, upravljanje slovesa itd."  - dr. Alenka Jelen, izredna profesorica na Univerzi v Stirlingu in Univerzi v Ljubljani.

Z jasnimi napotki o razlikah med običajnimi in odličnimi komunikacijskimi oddelki knjiga bralcem pokaže, kako lahko komunikacija učinkovito vpliva na organizacijo in jo podpira ter se pozitivno prilega poslovni strategiji današnjih globalnih in spreminjajočih se trgov. 

»Pričujoče delo izpostavlja tudi lasten model odličnosti za komunikacijsko prakso, ki temelji na raziskavi in samoocenjevanju z namenom identifikacije izjemnih oddelkov komuniciranja. Izvirni model tudi narekuje devet zapovedi odlične komunikacijske prakse in prinaša pomemben prispevek k razumevanju in ocenjevanju komunikacijskih procesov znotraj organizacij."  - izr. prof. dr. Suzana Žilič Fišer, predstojnica Inštituta za Medijske komunikacije, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru. 

Do knjige lahko dostopate na povezavi

Posnetek zaslona 2023-05-09 103150

 

 
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. maj 2023 | v kategoriji: Založba FDV