Prof. Zlatko Šabič in mag. Maša Kolenbrand obiskala Državno univerzo Kyongpook v Južni Koreji


IMG_5539V okviru programa mednarodna kreditna mobilnost Erasmus+ je prof. Zlatko Šabič med 25. in 29. novembrom gostoval na partnerski Državni univerzi Kyongpook v Daegu v Južni Koreji. Njegova gostiteljica je bila Fakulteta za družbene vede, v njenem imenu ga je sprejel in pozdravil dekan prof. Chaimun Lee. Prof. Šabič je predaval o položaju v balkanski regiji ter aktualnem stanju Evropske unije, s poudarkom na njeni širitveni politiki. 

Na povabilo KNU je Fakulteto za družbene vede obiskala tudi mag. Maša Kolenbrand, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in mobilnost FDV, ki je študentom KNU predstavila Slovenijo, Univerzo v Ljubljani in Fakulteto za družbene vede ter jih povabila k študiju oziroma študijski izmenjavi pri nas. Bila je tudi ena izmed govornic na univerzitetnem sejmu za mobilnost, ki se ga je udeležilo prek 150 študentk in študentov. Med drugim se je srečala s predstavniki oddelkov za politologijo ter komunikologijo in novinarstvo.

Kot vodja in sodelavka Raziskovalnega centra za vzhodnoazijske študije (EARL) sta se prof. Šabič in mag. Kolenbrand sestala tudi z direktorjem univerzitetne knjižice in se dogovorila o sklenitvi memoranduma o sodelovanju z Osrednjo družboslovno knjižnico Jožeta Goričarja glede partnerstva v korejskem kotičku EARL-a.

 

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 02. december 2019 | v kategoriji: Mednarodno, FDV