Skoči do osrednje vsebine

Priložnosti in čeri sodobnega mednarodnega poslovanja: sporočila izkušenih podjetnikov


cmo V četrtek, 7. oktobra, je Center za mednarodne odnose (CMO) na FDV UL v sklopu mednarodne konference ob 60 letih mednarodnih odnosov v Sloveniji 'Šest desetletij za preteklost, šest desetletij za prihodnost' pripravil ogrevalni panel 'Priložnosti in čeri sodobnega mednarodnega poslovanja'.

Na dogodku so svoje bogate izkušnje z obvladovanjem tveganj in naslavljanjem izzivov mednarodnega poslovanja z več kot 100 udeleženci, ki so razpravo spremljali v živo in prek spleta, delili Žiga Drev iz podjetja Origin Trail, Tamara Juričič Bellomo iz podjetja Incom Leone in Dušan Olaj iz podjetja Duol.

Govorci so izpostavili pomen (1) trdnih in zanesljivih partnerstev za stabilnost poslovanja, (2) razvoja in inovacij za ustvarjanje dodane vrednosti in mednarodno širitev, (3) negovanja odprtosti za spremembe med zaposlenimi za večjo prilagodljivost podjetij na spremembe v okolju in nenehen napredek ter (4) sodelovanja med podpornim okoljem in poslovnimi subjekti za gospodarski razvoj.

Razpravo je vodila prof. dr. Andreja Jaklič, prodekanja za znanstvenoraziskovalno področje na FDV UL in članica CMO, ki je predstavila tudi inovativne pristope k poučevanju mednarodnega poslovanja in razvoju veščin zanj v obliki video študij primerov (npr. tistih iz zbirke »MNC Whispering«, ki je nastala v okviru projekta Erasmus+ digitalne knjižnice video primerov mednarodnega poslovanja – VCL4IB).

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. oktober 2021 | v kategoriji: