PREP FDV - pripravljalni dnevi za bruce 2019


Pred vstopom v akademsko okolje smo bodoče bruce sprejeli na pripravljalnih dnevih na Fakulteti za družbene vede, kjer so pridobili osnovna znanja in informacije za lažji začetek študijskega leta. Cilj pripravljalnih dni je bodoče študente prvih letnikov seznaniti z osnovnimi pojmi, značilnostmi znanstvenega komuniciranja, iskanja znanstvenih virov ter jih posledično pripraviti na zahteve študija na FDV. 
Pripravljalne dneve, oziroma PREP FDV, ki je letos potekal med 24. in 26. septembrom, je z nagovorom otvorila prodekanja za študijske zadeve, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda. Predstavniki strokovnih služb so bodočim brucem predstavili delovanje portala Moj FDV, postopke in procese, ki se prek tega izvajajo ter splošne informacije o fakulteti. 

V torek sta po sprejemu sledili dve delavnici na temo pisanja strokovnih besedil ter govornega predstavljanja in nastopanja. Po delavnicah pa so se v spremstvu tutorjev sprehodili in si ogledali prostore fakultete. Obiskali so tudi Osrednjo družboslovno knjižnico Jožeta Goričarja, kjer so se seznanili s postopki iskanja, rezervacije, izposoje, vračanja gradiv in rezervacij študijskih celic.  

Drugi del delavnic je bil v celoti posvečen strokovnemu jeziku, znanstvenemu pisanju in z njim povezani akademski poštenosti. Na tretji delavnici pa so se bodoči študenti učili iskanja znanstvenih virov za družboslovje. 

Vsem želimo veliko sreče ob začetku študijskega leta!

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. september 2019 | v kategoriji: FDV