Skoči do osrednje vsebine

Pravna mreža za varstvo demokracije prejela nagrado državljan Evrope 2022


V Ljubljani je znova potekala podelitev nagrade Evropskega parlamenta državljan Evrope za leto 2022. Tokrat so nagrado prejele članice Pravne mreže za varstvo demokracije, med njimi so  komunikologinja Nataša Posel, diplomantka mednarodnih odnosov Maja Cimerman in ustanovna članica doc. dr. Barbara Rajgelj, ki poučuje pravne predmete na naši fakulteti. Pobuda Pravna mreža za varstvo demokracije je bila ustanovljena leta 2021 in je postala ena najbolj prepoznavnih organizacij na področju varovanja vladavine prava. Organizacija med drugim nudi podporo vsem, ki se zaradi nenasilnega javnega delovanja znajdejo v pravnih postopkih.

Njihovo delovanje so opazili in poudarili tudi v pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji, kjer so zapisali, "S pravnimi mnenji, stališči in pozivi Pravna mreža varuje demokratično, odprto, svobodno in solidarno družbo. S tem prispeva h krepitvi vladavine prava in varstvu demokracije.’’

Evropski parlament vsako leto podeli nagrado državljan Evrope za izjemne nacionalne, čezmejne in vseevropske projekte, ki spodbujajo tesnejše povezovanje in sodelovanje med prebivalkami in prebivalci EU-ja, pa tudi vrednote listine EU-ja o temeljnih pravicah. Podeljuje jo od leta 2008, vsako leto pa jo prejme do 50 dobitnikov iz vse Evrope.

Pravna mreža za varstvo demokracije je sicer med 30 dobitniki nagrade državljan Evrope iz 24 držav članic EU-ja, ki letos prejmejo nagrado. Za to prestižno nagrado Evropskega parlamenta so jo predlagali državljani.

Osrednja prireditev, na kateri bodo podeljene nagrade državljan Evrope za letošnje leto, bo predvidoma 8. novembra v Bruslju.

Iskrene čestitke!

 

Foto: Twitter/Evropski parlament v Sloveniji

66023555

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 13. oktober 2022 | v kategoriji: FDV