Poletna šola za dijake na FDV


DSC07958

Na Fakulteti za družbene vede smo v okviru Poletne šole Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, gostili skupino dijakov zaključnih letnikov. Ti so lahko izbirali med delavnico na temo lažnih novic in varne rabe interneta, ter delavnico o videoprodukciji. Dijake je uvodoma pozdravila prodekanja za študijske zadeve, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, ki jim je tudi razkazala prostore fakultete in Osrednjo družboslovno knjižnico

Delavnico z naslovom Ne verjemi vsemu na internetu: s kvizom do prepoznave lažnih novic je izvedel Marko Puschner s Centra za družboslovno informatiko, v okviru katerega deluje Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje, Safe.si.

Na interaktivni delavnici so se dijaki seznanili z običajnimi znaki lažnih spletnih novic (fake news) in znaki, na katere moramo biti pozorni pri vrednotenju informacij na spletu. V zadnjem delu delavnice so udeleženci prek interaktivnega kviza razločevali med lažnimi in resničnimi informacijami. 

V multimedijski učilnici, ki jo najdemo v kletnih prostorih FDV, so se dijaki udeležili delavnice z naslovom Kako posneti video?, ki jo je izvedel uv. mag. Vasja Lebarič. Predstavil jim je snemalno opremo, mikrofone, uporabljali so t.i. green screen, in se naučili tehnik, ki so potrebne za produkcijo kvalitetnih video vsebin. Na koncu pa so posneli še skupni video.

Poletna šola Univerze v Ljubljani se sicer nadaljuje vse do konca tedna, dijaki pa bodo v okviru bogatega programa obiskali tudi druge članice Univerze v Ljubljani. 

 

Foto: Primož Hrvacki

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. avgust 2019 | v kategoriji: FDV