Skoči do osrednje vsebine

Poglavje o normi varstva globalnega podnebja v odnosih med Evropsko unijo in Rusijo


Doc dr. Danijel Crnčec, doc. dr. Jure Požgan in prof. dr. Ana Bojinović Fenko s Centra za mednarodne odnose so objavili poglavje: "Protection of the global climate in EU–Russia relations: An assessment of norm strength and logic of action” v znanstvenem zborniku založbe Routlege/Taylor & Francis, ki sta ga uredili izr. prof. dr. Helene Dyrhauge (Roskilde University) in izr. prof. dr. Kristina Kurze (Andrássy Universität Budapest).

Zbornik z naslovom “Making the European Green Deal Work: EU Sustainability Policies at Home” sodi v zbirko Routledge Studies on the Governance of Sustainability in Europe. Kot sam zeleni dogovor tudi poglavja v knjigi obravnavajo različne politike (energetske, podnebne, zunanje politike …) in finančne instrumente. Primeri, zbrani v delu, prispevajo k širokemu razumevanju, kako si različni akterji razlagajo in uresničujejo cilje evropskega zelenega dogovora, vključno s tistimi, ki zaostajajo v razvoju in se zaradi raznolikih razlogov spopadajo s težavami pri trajnostnem prehodu. Avtorji prispevkov, zbranih v zborniku, se dotaknejo ključnih vprašanj v zvezi s pristojnostmi in omejitvami EU pri spodbujanju sprememb in izvajanju evropskega zelenega dogovora.

Zbornik je pomemben prispevek za znanstvenike, študente in praktike, ki se ukvarjajo s trajnostnimi politikami EU, trajnostnimi prehodi in zelenim gospodarstvom, okoljskimi študijami, energetsko politiko, upravljanjem energije, podnebnimi spremembami, javno politiko, primerjalno politiko in mednarodnimi odnosi.

naslovnica_zbornik_making-the-european-green-deal-work


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. september 2023 | v kategoriji: Objave