Skoči do osrednje vsebine

Po kreativni poti do znanja: Strategija za prodor slovenske integrativne medicine na tuje trge


Študentje programa Mednarodni odnosi na FDV so skupaj z ekipo študentov iz Pravne fakultete, Fakultete za farmacijo in Ekonomske fakultete (Patricija Mučič Tovornik, Ana Nakrst Vidic, Rok Hafner, Polona Cigoj, Dimitrij Pahor, Petra Prebanda, Megi Maglica in Marko Šola) pod mentorstvom prof. dr. Andreje Jaklič in somentorja doc. dr. Andreja Kohonta v okviru projekta Po kreativni poti do znanja sodelovali s podjetjem Ars Pharmae, d.o.o in izdelali projektno nalogo z naslovom Strategija za prodor slovenske integrativne medicine na tuje trge.

Projektna naloga je obravnavala problem rasti in stabilnosti poslovanja majhnega podjetja na majhnem in zrelem trgu na področju integrativne medicine. Namen projekta je bil izdelati analitično podporo za načrt internacionalizacije podjetja, torej najti primerne trge in primerno strategijo za širitev majhnega slovenskega podjetja Ars Pharmae d.o.o. izven Slovenije.

Rezultat projektne naloge je analitična podlaga za načrt internacionalizacije podjetja, ki vključuje analizo petih izbranih tujih trgov, analizo potrošnikov, analizo podjetja in produktov, ter analizo panoge in konkurenčnih podjetij, kar zagotavlja nabor podatkov in informacij, na podlagi katerih bo podjetje lažje sprejelo strateško odločitev o smiselnosti in načinu širitve v tujino.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 02. oktober 2019 | v kategoriji: FDV