Pismo dekanje o predvidenih scenarijih in jesenskem izpitnem obdobju


Spoštovane študentke in spoštovani študenti,

v novih in nepredvidljivih razmerah smo zaključili poletni semester študijskega leta 2019/2020 ter poletno izpitno obdobje. Hvala vsem za sodelovalno vedenje in razumevanje v času izvajanja prilagojenega pedagoškega procesa ter pri opravljanju preverjanj znanja na fakulteti in na daljavo.

Trenutna epidemiološka slika nam ne daje upanja, da bi v jesenskem izpitnem obdobju lahko vse preverjanje znanja izvedli na fakulteti. Najverjetneje bo ponovno del potekal na fakulteti, del pa na daljavo oz. bodo klasični izpiti nadomeščeni z drugimi oblikami preverjanja znanja. Natančne informacije o tem, kako bo potekalo preverjanje znanja pri posameznem predmetu, ste dobili oz. še dobivate od nosilcev in nosilk predmetov. Prosimo vas, da ob morebitnem prihodu na fakulteto tudi v bodoče upoštevate vsa varnostna priporočila in navodila.

Ob tem bi rada vse tiste, ki še niste opravili vseh letošnjih obveznosti, spodbudila, da se kar je le mogoče potrudite in obveznosti opravite. Čeprav morebiti že izpolnjujete pogoje za vpis v višji letnik (ki so, kot veste, bili prilagojeni izjemnim razmeram), vam svetujem, da vseeno opravite vse preostale obveznosti in napredujete v višji letnik z vsemi opravljenimi. V naslednjem študijskem letu boste dobili 10, nekateri 12 novih predmetov in ne boste imeli veliko časa za opravljanje obveznosti za nazaj, še posebej zato, ker ne vemo, kakšna bo epidemiološka situacija v naslednjem študijskem letu.

Na fakulteti se pripravljamo na začetek novega študijskega leta, pri čemer pa žal ne moremo natančno napovedati, kako bomo takrat izvajali pedagoški proces. Izvedba bo odvisna od epidemioloških razmer in navodil pristojnih služb. Pripravljamo različne scenarije za primere slabše epidemiološke slike, pri čemer bomo najverjetneje izvedli kombinacijo poučevanja na daljavo z omejenimi izvedbami pedagoškega procesa v predavalnicah na fakulteti. V najslabšem primeru (če bi bili ponovno uvedeni strogi ukrepi) bomo morali za čas karantene celotni pedagoški proces ponovno izvajati na daljavo.

Pri izvajanju pedagoškega procesa želimo upoštevati izkušnje, ki smo jih tudi z vašim sodelovanjem pridobili v zadnjih mesecih. Ob tem vas ponovno vabim k sodelovanju v raziskavi, s katero želimo še dodatno spoznati prednosti in slabosti uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij v študijskem procesu. Več informacij in prijava tukaj. S svojimi povratnimi informacijami lahko pomagate soustvariti boljši način izvedbe študija v prihodnje.

O vseh pomembnih informacijah vas bomo sproti seznanjali prek spletnega referata in na fakultetnem spletnem mestu.

Želim vam, da se v prihodnji tednih odpočijete in si naberete moči za morebitne obveznosti v jesenskem izpitnem obdobju ter nato za novo študijsko leto.

Pazite nase in kmalu na srečanje v živo!

Prof. dr. Monika Kalin Golob,

dekanja FDV UL

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. julij 2020 | v kategoriji: FDV