Obisk študentov, profesorjev in osebja univerze Doshisha, Japonska


Doshisha visit004V sredo, 8. marca 2017, je FDV obiskala skupina doktorskih študentov ter profesorjev in osebja japonske univerze Doshisha.

Delegacijo univerze oz. njene fakultete Graduate School of Global Studies, dekana fakultete prof. Masanorija Naito, ki je FDV obiskal že drugič, Yoko Ogura in Iyasa Salima Abu Haljarja, je sprejel prodekan za mednarodno sodelovanje ter predstavnici enote za mednarodne raziskovalne in pedagoške dejavnosti. Pogovarjali so se o možnostih sodelovanja na pedagoškem in raziskovalnem področju, zlasti o izmenjavi študentov na magistrski in doktorski ravni ter akademskega in strokovnega osebja obeh institucij. Sporazum o sodelovanju, ki bo natančneje določal pogoje sodelovanja, bosta fakulteti podpisali kmalu.

Japonski gostje so si ogledali prostore FDV in knjižnice, še posebno jih je zanimalo Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo, ki je svoja vrata odprl z otvoritvijo korejskega oddelka pred nekaj dnevi, kmalu pa bo sledil tudi japonski.  

Za študente in profesorje smo organizirali dve predavanji in razpravo na temo odnos med EU in Slovenijo (prof. dr. Miro Haček) ter migracijska kriza, ki je bila obdelana s treh vidikov, tj. zunanjepolitična strategija Slovenije (dr. Marko Lovec), nacionalno dojemanje problematike migracijske krize (prof. dr. Jernej Pikalo) ter vprašanje beguncev in varnosti (prof. dr. Uroš Svete). 

Fotografije: Matjaž Štefančič