Obisk delegacije Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga


DSC07149_resize

V četrtek, 9. maja 2019, smo na Fakulteti za družbene vede gostili predstavnike Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga (Renmin University of China). Delegacijo je vodil prorektor prof. Du Peng, spremljali pa so ga dekan fakultete za tuje jezike in dekanja fakultete za statistiko, namestnik direktorja službe za strateški razvoj in načrtovaje ter predstavnica službe za mednarodno sodelovanje.

Kitajska Univerza Renmin s svojimi 23 fakultetami in 13 raziskovalnimi centri sicer pokriva vsa študijska področja, vendar pa je ena vodilnih kitajskih univerz na področjih družboslovja in humanistike, zlasti ekonomije, prava, novinarstva, komunikologije, statistike, politologije, ekonomije, prava in javne uprave.

Delegacija je obiskala Univerzo v Ljubljani z namenom podpisa sporazuma o sodelovanju na področju družboslovja in humanistike, ki bo omogočil tesnejše sodelovanje na področju izmenjav osebja in študentov, priprave skupnih raziskovalnih projektov, študijskih programov ter organizacije skupnih konferenc, poletnih šol, seminarjev in drugih dogodkov.

Kitajsko delegacijo je sprejelo vodstvo fakultete in predstavilo fakulteto ter se z gosti pogovorilo o konkretnih možnostih za poglobitev sodelovanja med obema institucijama. Gostje so obiskali so tudi Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 13. maj 2019 | v kategoriji: FDV