Naknadni razpis za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v 2. semestru študijskega leta 2019/2020


Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost zbira naknadne prijave za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2019/2020. Program Erasmus+ študentu omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija, namesto na FDV opravi na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima FDV podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov v določenem študijskem letu.

Cilji tovrstne mobilnosti so:

-               izboljšanje učnih kompetenc,

-               povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,

-               povečanje samoiniciativnosti in podjetništva,

-               povečanje samozavesti in samospoštovanja,

-               izboljšanje znanja tujih jezikov,

-               povečanje medkulturne zavesti,

-               aktivnejše sodelovanje v družbi,

-               boljše poznavanje EU projektov in EU vrednot, ter

-               povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje (formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

POMEMBNO: Študentom priporočamo, da si pozorno preberejo razpisno dokumentacijo v priponki, ki podrobneje določa namene, pogoje in cilje izmenjave ter razpisa, ter Pravilnik o mednarodni izmenjavi študentov.


PRIJAVA:

Študent, ki želi opraviti Erasmus+ študijsko izmenjavo v tujini, mora oddati spletno prijavnico skupaj z motivacijskim pismom v angleškem jeziku prek spletnega referata Moj FDV (Obrazci / Procesi / Prijave na Erasmus+ izmenjavo). Študentje, ki nimajo dostopa do spletnega referata, naj svojo prijavnico do roka posredujejo na int.office@fdv.uni-lj.si.

Rok za prijavo je 23. september 2019 do 24:00*. Prijave oddane po predpisanem roku za oddajo ne bodo obravnavane.

*Prijavni obrazec v spletnem referatu ne sme biti odprt predolgo, ker lahko seja poteče in se tako izgubijo vse vnesene informacije. Zato svetujemo, da se motivacijsko pismo pripravi v dokumentu na računalniku in se nato kopira v spletno prijavo. Prav tako odsvetujemo, da se študenti prijavljajo v zadnjih minutah pred iztekom roka, ker lahko zaradi pretečene seje zamudijo rok.

Študente opozarjamo, da je zaradi narave naknadnega razpisa veliko mest že zasedenih. Priložena tabela z razpisanimi univerzami je zgolj informativna in omogoča izbiro univerz znotraj področja študija. Trenutno prosta mesta so razvidna stolpcu J (»Prosta mesta 30. 8. 2019«). 

V primeru, da bo na isto institucijo prijavljenih več študentov z enakim številom točk, kot je razpisanih mest, bomo z njimi opravili izbirni razgovor skupaj s predstavniki kateder oz. skrbniki programov. O datumu razgovorov bodo kandidati obveščeni naknadno.

naknadni razpis sms 19-20

Prosta mesta_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2019-20


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. september 2019 | v kategoriji: FDV