Nagovor dekanje prof. dr. Monike Kalin Golob ob izteku leta 2020


MKG s študenti 2019

Drage študentke, dragi študenti,

v teh dneh, ko se poslavljamo od nenavadnega leta 2020, utrujeni od neprestanega zrenja v računalniške zaslone ter izolirani od sveta in vrveža polnega življenja, razmišljam o tem, koliko energije nam je vzela ta odrezanost, kako so nas izmučila videopredavanja – in hkrati, kaj bi bilo, če tehnologije sploh ne bi imeli, in brez nje vsaj možnosti socialnega stika na daljavo …

Zavedam se, da ste v tej situaciji najbolj prikrajšani mladi: koliko zabav se ni zgodilo, koliko ljubezni ne spočelo, koliko kolegic in kolegov ter profesoric in profesorjev sploh niste spoznali v živo, jih niste mogli po predavanjih počakati in povprašati o problemu, ki je nastal, nejasnosti, ki se je pojavila, ter dobiti pomoči ali razlage takoj in ob tem čutiti dobronamernost, človečnost, empatijo. Vseeno upam, da smo našli alternativne kanale za sodelovanje in prenašanje znanja, ki so vsaj deloma nadomestili v celoti nenadomestljivi živi tok akademskega dela.

Zahvaljujem se vam za strpnost in sodelovanje v tem letu, za razumevanje in pomoč pri tehničnih zadregah, za predloge in ideje, kako olajšati nestično akademsko delo. Hvala, ker ste nas z nasmehom učili, kako se deli zaslon in kje se vključi kakšna druga zoomova funkcija.

Prepričana sem, da bomo v letu 2021 izkušnje epidemije izkoristili za bolj povezan in solidaren svet, v katerem pomembne odgovore in poti prihodnosti lahko prinesemo z družboslovnim znanjem, humanizmom in strpnostjo: v besedah in dejanjih.

Naj vam praznični dnevi prinesejo oddih, upanje in zdravje.

Prepričana sem, da se v naslednjem letu srečamo na hodnikih in predavalnicah fakultete!

Monika Kalin Golob
dekanja


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. december 2020 | v kategoriji: FDV