Na informativnih dnevih ponovno veliko zanimanja za študij na FDV


Info dnevi 2018V petek in soboto so po vsej Sloveniji potekali informativni dnevi za bodoče študentke in študente. Na Fakulteti za družbene vede smo letos predstavljali novo akreditirane študijske programe dodiplomskega študija, s katerimi v prihodnjem študijskem letu odpiramo povsem novo poglavje.

Kljub še vedno manjši generaciji dijakinj in dijakov smo na fakulteti zopet zabeležili povečan obisk v primerjavi z letom prej, še posebej opazno bolj polne so bile predavalnice na prvi predstavitvi v petek. Na vseh treh uvodnih predstavitvah v veliki dvorani so se uradni dobrodošlici in predstavitvi fakultete s strani dekanje prof. dr. Monike Kalin Golob in prodekanje za študijske zadeve izr. prof. dr. Katje Lozar Manfreda pridružili uspešni in cenjeni diplomanti in diplomantke fakultete. V petek dopoldne je dijake nagovoril Dominik Bagola, kreativec in tekstopisec iz agencije Pristop, glasbenik in avtor. Na popoldanski predstavitvi je svojo študijsko izkušnjo in karierno pot predstavila piarovka ter samostojna podjetnica Nina Gaspari, v soboto pa je o svoji karierni poti spregovorila Aleksandra Barić, višja svetovalka na Britansko-slovenski gospodarski zbornici, sicer magistrica politologije. Vsi trije so poudarili, da jim je fakulteta dala široko paleto znanja, ki so ga uspešno unovčili že ob svojih kariernih začetkih in jim pomaga še danes. Dijakinjam in dijakom so svetovali, naj pri izbiri študija mislijo s svojo glavo, naj aktivno študirajo, izkoristijo možnost študijske izmenjave v tujini in že v času študija razmišljajo o svojih kariernih poteh.

Dijaki in dijakinje so se po uvodnih predstavitvah udeležili predstavitev posameznih programov po predavalnicah, kjer so s strani pedagogov, študentov in diplomantov izvedeli vse o novih študijskih programih, o pogojih vpisa, o specifikah programov in razlikah med njimi.

V avli fakultete so za dinamično vzdušje in za več informacij iz prve roke poskrbeli FDV-jevci ni FDV-jevke s predstavitvijo študentskih društev, ki aktivno delujejo na fakulteti. Tako v petek kot tudi v soboto so se dijaki in dijakinje lahko sprehodili tudi po Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja, kjer so potekali dnevi odprtih vrat.

>> Vse, ki vas zanima študij na FDV in ste morda zamudili informativne dneve, vabimo, da obiščete spletno stran Dodiplomski študij, kjer najdete vse ključne informacije o študiju in študijskih programih.

Fotografije: Urban Resnik, Primož Hrvacki