Na fakulteti smo sprejeli novo generacijo doktorskih študentov Humanistike in družboslovja


V ponedeljek, 4. novembra 2019, smo na fakulteti sprejeli novo generacijo doktorskih študentov, ki so izbrali področje doktorskega študija na Fakulteti za družbene vede. Gre za prvo generacijo študentov, ki so vpisani na 4-letni doktorski program.

Sprejemu je sledilo letno srečanje doktorskih študentov vseh fakultet, ki izvajajo program Humanistika in družboslovje, torej poleg FDV tudi Filozofske fakultete, Teološke fakultete, Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakultete za socialno delo.

Na srečanju je predaval prodekan prof. dr. Iztok Prezelj na temo “Publishing in high quality scientific journals”. V predavanju je prof. dr. Prezelj naslovil izzive znanstvenega objavljanja, s katerimi se srečujejo doktorski študenti in vsi raziskovalci na začetku svoje kariere. Prof. dr. Prezelj je podal napotke za krmarjenje med kompleksnostmi procesa objavljanja, identificiral tipične napake in tipične probleme, ki jih mladi raziskovalci srečujejo v tem procesu, ter podal praktične nasvete za uspešno znanstveno objavljanje.

Vsem novim doktorskim študentom želimo uspešen študij!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. november 2019 | v kategoriji: