Na fakulteti smo pozdravili bruce in študente prvih letnikov magistrskih programov na FDV


Prejšnji teden je na Fakulteti za družbene vede znova vsaj delno oživelo študentsko življenje. V sredo smo sprejeli tuje študente, v četrtek in petek pa študente prvih letnikov dodiplomskega in magistrskega študija.

Tokratni pozdrav je bil zaznamovan s trenutno zdravstveno situacijo, zato skupni sprejem študentov v veliki dvorani ni bil možen. Študente smo sprejeli po posameznih programih, v predavalnicah, kjer so jim skrbniki programov in tutorji ter tutorke predstavili tudi hibridni način izvedbe študijskega procesa.

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob je študente nagovorila prek videokonference. Študenti so prejeli fakultetne zaščitne maske, poudarjajo pa, da pogrešajo tesnejše socialne stike.

Tudi tradicionalni Pozdrav brucem, v organizaciji Študentskega sveta Univerze v Ljubljani se je letos, situaciji primerno, preselil na splet. Na spletni strani pozdravbrucem.si so objavljeni video nagovori dekanj in dekanov fakultet in akademij UL, študente in študentke pa sta ob pričetku študijskega leta nagovorila tudi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Predsednica Študentskega sveta UL Laura Koudela namenja nekaj spodbudnih besed generaciji, ki se v študijsko življenje podaja v res posebnem času.

Kljub vsemu je najpomembneje, da ob vzdrževanju preventivne varnostne razdalje ne pozabimo na ohranjanje socialne bližine.

Študentkam in študentom želimo uspešno in zdravo študijsko leto!

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. oktober 2020 | v kategoriji: FDV